G. Landsbergis: Lietuvos eksportas į Taivaną sudaro šeštadalį buvusio eksporto į Kiniją | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: LIETUVOS EKSPORTAS Į TAIVANĄ SUDARO ŠEŠTADALĮ BUVUSIO EKSPORTO Į KINIJĄ

Azijos šalių susidomėjimas prekyba su Lietuva yra didelis, sako užsienio reikalų ministras. Pasak Gabrieliaus Landsbergio, eksportas į Taivaną jau siekia šeštadalį Lietuvos eksporto į Kiniją, o į Singapūrą jis išaugo beveik tris kartus.

„Mano nuomone, tai labai neblogas rezultatas, žinant, kad Taivanas yra 20 mln. gyventojų valstybė, o santykiams atkurti su šia šalimi skiriame tik apie metus“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą pareiškė Lietuvos diplomatijos vadovas, atsakydamas į „darbiečio“ Artūro Skardžiaus klausimą, ką Lietuvai pavyko „nuveikti su Taivanu“.  

„Ką nuveikėte, kad ateitų investicijos, koks yra eksportas, kokią naudą pavyko gauti iš bendradarbiavimo su Taivanu“, – ministro klausė A. Skardžius.

„Turiu lūkestį, kad mums pavyks aplenkti tai, ką mes dešimtmečiais kūrėme su nedemokratine, autoritarine Kinija, kur mūsų eksportas buvo apie 300 mln. eurų. Šiandien į Taivaną turime beveik 50 mln. eurų“, – sakė G. Landsbergis.

Jis pripažįsta, kad anksčiau ekonominiai ir prekybiniai santykiai su Taivanu ir kitomis Azijos šalimis buvo silpni.  

„Eksportas į Taivaną yra išaugęs, visgi – skaičiuojame nuo žemos bazės. Siekia ketvirtadalį (šeštadalį – BNS) to, ką turėjome į Kiniją (...) Lietuvos vardas Azijoje girdimas kaip niekada garsiai, susidomėjimas prekybiniais ryšiais yra kaip niekada didelis“, – pridūrė ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ALGIS

Rašykit aiškiai KAD TAI YRA 6 KARTUS MAŽESNIS NEI BUVO Į KINIJĄ

Lengva

š...ą malti,kai už nieką neatsakai.Na,pakeliausi per savo kadenciją,o kas toliau? Sriūbausi Austėjos sijonan?

Skaičiai...

...geriausiai atspindi skaičiai. Pateik skaičius - gal tada ir patikėsiu....nors juos gali sugalvoti, kaip ir visa kita.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS