G. Landsbergis Seimui pristato padėtį dėl Druskininkų sanatorijos „Belorus“ | Diena.lt

G. LANDSBERGIS SEIMUI PRISTATO PADĖTĮ DĖL DRUSKININKŲ SANATORIJOS „BELORUS“

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį Seime atsakys į opozicijos klausimus dėl situacijos Baltarusijos valdomoje Druskininkų sanatorijoje „Belorus“, kuriai pritaikytos Europos Sąjungos sankcijos.

Grupė Seimo narių teigia pasigendantys aktyvesnio Užsienio reikalų ministerijos vaidmens, sprendžiant sankcijų klausimą, ir teigia, kad pritaikant sankcijas sanatorijai, nebuvo įsigilinta į visus niuansus bei galimas išimtis humanitariniais sumetimais. 

Sanatorijai sankcijos pritaikytos dėl jos ryšių su autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos administracija.

Įšaldžius sanatorijos sąskaitas banke, Seimas priėmė įstatymą, kurs numato vienkartines išmokas sanatorijos darbuotojams.

Kai kurie sanatorijos darbuotojai ir opozicijos politikai teigia, kad vienkartinė išmoka nutraukiant subsidijų mokėjimą sanatorijai nėra pakankama pagalba darbo netenkantiems žmonėms. Valdžia taip pat sulaukė kritikos, kad valstybėms narėms sprendžiant dėl sankcijų sąrašo Lietuvos atstovai neįvertino, jog jos per susijusius asmenis gali paveikti šią sanatoriją.

Vyriausybės atstovai ragina sanatorijos darbuotojus pasinaudoti vienkartine išmoka ir ieškoti kito darbo. Jie pabrėžia, kad atsakomybė dėl situacijos tenka A. Lukašenkos režimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Lansbergis apsimelavo

Geda buvo klausytis ministro kalbu ir atsakymu parlamentarams . Sake netiesa , kad ismoketos lesos zmonems uz sausio men. Nors to daryt jie neleido.Supratau tiek - Lansbergis nekaltas , aplinka kalta

Kometa

Lansbergis 100proc. nusiziurejo sanatorija ir nori ja uzgrobt.Zmones palikti be darbo jam 0 emociju. Jam ir visi Druskininkai butu neprosal . Kazkiek Semaska dar noretu atsiriekti sau .

As

Net pats nesuprato apie ka skaite
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS