G. Nausėda: ES turi sukurti gynybos produktų ir paslaugų vidaus rinką | Diena.lt

G. NAUSĖDA: ES TURI SUKURTI GYNYBOS PRODUKTŲ IR PASLAUGŲ VIDAUS RINKĄ

  • 3

Prezidentas Gitanas Nausėda ragina Europos Sąjungoje (ES) sukurti gynybos produktų ir paslaugų vidaus rinką bei užtikrinti tolygų gynybos gamybos pajėgumų išdėstymą Europoje.

Taip jis kalbėjo po antradienį vykusios diskusijos Vilniuje, kur kartu su Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininku Charles‘iu Micheliu ir keturių Europos Sąjungos (ES) valstybių narių vadovais aptarė strateginius ES klausimus.

„ES turi sukurti gynybos produktų ir paslaugų vidaus rinką, atkurti ir padidinti gynybos pramonės pajėgumus, užtikrinti tolygų geografinį gamybos pajėgumų išdėstymą, ypač pasienio valstybėse. Taip pat turime skatinti bendrus pirkimus ir įtraukti transatlantinius partnerius bei Ukrainą į mūsų tiekimo grandines“, – Prezidentūros išplatintame pranešime cituojamas G. Nausėda.

Pasak jo, parama Ukrainai iki pergalės turėtų būti svarbiausias ES darbotvarkės klausimas, kadangi karas Europoje daro poveikį visoms ES sektorinėms politikoms ir reikalauja skirti papildomų išteklių.

G. Nausėda taip pat pabrėžė būtinybę užbaigti Europos vienijimosi procesą.

„Sušaukti tarpvyriausybinę konferenciją su Ukraina bei Moldova ir pradėti derybas dėl jų narystės ES turime dar šį birželį“, – sakė prezidentas.

Apžvelgdamas migracijos politikos iššūkius, G. Nausėda teigė, kad pagrindinis dėmesys dabar turėtų būti skiriamas ES išorės sienų apsaugai, kovai su migracijos instrumentalizavimu ir darbui su migracijos kilmės šalimis.

Kalbėdamas apie ES konkurencingumą, šalies vadovas pažymėjo būtinybę panaikinti ES bendros rinkos veikimo kliūtis, ypač paslaugų srityje.

Diskusijoje taip pat buvo aptartos ES demografinės tendencijos, klimato kaita, žemės ūkis, kova su dezinformacija.

Lyderių diskusijos apie svarbiausius ES prioritetus balandį taip pat vyks Varšuvoje, Romoje ir Bukarešte.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Šiaip

"...sukurti gynybos produktų ir paslaugų rinką." - stipri minties formuluotė. Pagarba.

juokas

sukurem geroves valstybe o dabar mokom kaip kiti turi gyventi ir ka daryt

:)))

pyyyyyyyyyyyrst

SUSIJUSIOS NAUJIENOS