G. Nausėda: esame pavyzdys, kaip saugumo grėsmės padeda kurti inovatyvius sprendimus | Diena.lt

G. NAUSĖDA: ESAME PAVYZDYS, KAIP SAUGUMO GRĖSMĖS PADEDA KURTI INOVATYVIUS SPRENDIMUS

  • 4
Lietuva yra geriausias pavyzdys, kaip šalies patiriamos saugumo grėsmės tampa ekonominės ir inovacijų plėtros prielaida, pažymėjo prezidentas Gitanas Nausėda 56-ojoje Miuncheno saugumo konferencijoje surengtoje aukšto lygio investuotojų diskusijoje, skirtoje Lietuvos ir Baltijos šalių ekonominės plėtros temai.

 

„Kasdien tobuliname kovos su kibernetinėmis ir hibridinėmis grėsmėmis priemones ir sprendimus, nes jėgos, veikiančios prieš mūsų valstybę, taip pat nesnaudžia. Aktyvus inovatyvių sprendimų kūrimas ir tobulinimas šioje srityje tapo mūsų konkurenciniu pranašumu visoje Europoje, verslo bendruomenės netruko pastebėti pranašumą ir pritaikyti šalies infrastruktūrą verslo procesuose“, – sakė prezidentas ir pridūrė, kad Lietuvoje sparčiai plečiasi karinės technikos (Miltech) inovacijų rinka.

Lietuvoje jau įkurtas karinių technologijų startuoliams skirtas rizikos fondas, organizuojami tarptautiniai inovacijų plėtros renginiai. Lietuva aktyviai palaiko ryšius su NATO ir ES saugumo bei specialiųjų pajėgų politikos formuotojais, karinių technologijų inovatoriais visame pasaulyje.
 
Pagal pranešimą, potencialiems investuotojams pristatyti Lietuvos pasiekimai finansinių, lazerinių, informacinių technologijų, gyvybės mokslų sektoriuose, akcentuota palanki infrastruktūra startuolių steigimui ir efektyviai verslo plėtrai.
 
Diskusijoje, kurioje dalyvavo daugiau nei 30 tarptautinių finansų ir investicijų valdymo korporacijų, rizikos kapitalo fondų įkūrėjų ir vadovų, dalytasi mintimis apie regiono saugumo iššūkius bei jų įtaką šalių ekonomikos plėtrai ir verslo galimybėms. Prezidentas akcentavo išaugusį kibernetinių ir hibridinių grėsmių pavojų, patiriamą Lietuvos ir kaimyninių valstybių, bei mūsų šalies pasiekimus kovoje su šiais iššūkiais.

Šalies vadovas priminė, kad Lietuva pripažinta 4-ta geriausiai su hibridinėmis grėsmėmis susidorojančia valstybe pasaulyje („Global Cyber Security Index“) ir yra įkūrusi vieną pažangiausių Europoje kibernetinių grėsmių prevencijos ir kovos su kibernetinėmis grėsmėmis centrą Europoje.
 
Miuncheno saugumo konferencijos kuluaruose prezidentas susitiko su kompanijos BMW vadovu Oliveriu Zipse, su kuriuo aptarė galimybes plėtoti automobilių gamybos verslą Lietuvoje, taip pat daugiau sužinoti apie šalies siūlomas fotonikos klasterio vertes. Šalies vadovas pasiūlė įvertinti Lietuvos siūlomą infrastruktūrą informacinių technologijų plėtros centrams kurti, plėtoti inovacijas bei automobilių testavimo technikas. Susitikime skirta laiko aptarti ir Lietuvos tikslus žaliosios ekonomikos srityje.

Investuotojams priminta, kad Lietuva yra įsipareigojusi pasiekti klimato neutralumą iki 2050 m., taip pat šalis viršija ES vidurkį pagal atsinaujinančios energetikos panaudojimą, aktyviai palaiko dabartinį Europos Komisijos žaliąjį kursą, skatina žaliąsias investicijas.
 

 

GALERIJA

  • G. Nausėda: esame pavyzdys, kaip saugumo grėsmės padeda kurti inovatyvius sprendimus
  • G. Nausėda: esame pavyzdys, kaip saugumo grėsmės padeda kurti inovatyvius sprendimus
R. Dačkaus (LR Prezidento kanceliarijos) nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Štai

KGB prostitutė spiegė apie grėsmes, tai dabar šis nevykėlis, kuri neva kažkas išrinko prezidentu, rūpinasi ne Lietuvos žmonių gerove, kurių dauguma giliame skurde, bet kliedi. Geriau, kai nieko nesugebi, tai kliedėti apie kažkokias grėsmes ir visi galvos, kad tu neva dirbi Lietuvai. Trankosi po užsienius už mūsų visų pinigus ir skleidžia visokias savo psichopatines haliucinacijas.

manau

Kuo konkrečiai tos "grėsmės" pasireiškia Lietuvai? Kai Lietuva dar nebuvo NATO narė, kuo konkrečiai jai grasino Rusija? Dabar ,be abejo, bepigų linkčioti į Kaliningrado anklavą, bet juk ir pas mus ne burokų nuėmimo kombainų privežė NATO , taip, kad nėra ko virįkauti apie "grėsmę", patys ją susikūrėme.

morale vado tokia ;--zodziu ..

kuo lietuviu tautai blogiau , tuo lietuvos valdziagyviams geriau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS