G. Nausėda: galimybė iš pensijų fondų išsiimti dalį lėšų skatintų žmones juose kaupti | Diena.lt

G. NAUSĖDA: GALIMYBĖ IŠ PENSIJŲ FONDŲ IŠSIIMTI DALĮ LĖŠŲ SKATINTŲ ŽMONES JUOSE KAUPTI

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad galimybė pensijų kaupimo fondų dalyviams kartą gyvenime išsiimti dalį lėšų paskatintų juos dalyvauti šioje sistemoje.

„Pirmiausia tai duoda, nors gal kai kam tai atrodo netikėta, – didesnį žmonių norą dalyvauti pensijų reformoje. Įsivaizduokite apsisprendimą žmogaus, kuris žino, kad į pensijų sistemą pateks kaip baudžiauninkas ir neturės galimybės iki pensijos pradžios nieko padaryti, ir padėtį žmogaus, kuris žinos, kad ekstremaliu atveju vieną kartą per gyvenimą išimti ne visus, o dalį savo pinigų“, – žurnalistams antradienį Varėnos rajono Mantotų kaime sakė G. Nausėda.

Prezidentūra rudenį Seimui ketina siūlyti įteisinti galimybę vieną kartą išsiimti iki ketvirtadalio sukauptų lėšų.

„Natūralu, turėdamas tokias garantijas jis jausis saugiau ir turbūt jo noras dalyvauti sistemoje bus didesnis“, – pridūrė jis.

Prezidentas atmetė galimybę, kad tokiu atveju vienu metu būtų paimtos didžiulės pinigų sumos, pavyzdžiui, milijardas eurų.

„Juk kalbame apie racionaliai mąstančius žmones, kurie susiklosčius nepaprastoms aplinkybėms, kuomet reikia labai pinigų vieniems ar kitiems poreikiams, jie gali pasinaudoti šita opcija, bet tai nereiškia, kad visi puls urmu daryti tą patį, net ir tie, kuriems tokio poreikio nėra. Juk žmonės yra protingi, tai priimkime įstatymus vadovaudamasi šita prielaida, kad mūsų žmonės yra protingi ir dažnai protingesni nei politikai“, – teigė G. Nausėda.

Antros pakopos pensijų sistemoje Lietuvoje dalyvauja apie 1,4 mln. dirbančių žmonių. „Sodros“ duomenimis, iš automatiškai šiemet į fondus įtrauktų beveik 68 tūkst. gyventojų dalyvauti pensijų kaupime atsisakė 41,5 tūkst.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Aa

Niekas negali pasakyti kas bus po 10-20 metų, niekas negali pasakyt kas bus po valandos, po dienos,tai ką mest darbus, sėdėt ir laukt, jei bus blogai tai sakysit, kad va nebuvo prasmės dirbti(beje mirt visiems reikės). Filosofuoja liaudis konkrečiai , nusimano tik apie savo triusikus, bet kalba apie valstybę, atrodo šešias imperijas valdę.

...

nuvertes tie kaupti pinigai,is sodros pensijos bus mazesnes...Nauda tik fondu valdytojams.Tikrai baudziava,kai tave prievarta itraukia i kazkokius kaupimus.Zmogus pats turi nusprest kur des savo pinigus.

Klausimas

Ka gali kaupti biednas zmogus? kam to reikia? kodel tai brukama
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS