G. Nausėda į Lietuvą pakvietė Japonijos verslą | Diena.lt

G. NAUSĖDA Į LIETUVĄ PAKVIETĖ JAPONIJOS VERSLĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį susitiko su Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo banko valdytoju Tadashiu Maeda ir delegacijos nariais.

Susitikime aptartas Lietuvos ir Japonijos ekonominis bendradarbiavimas, perspektyvos ir investicijos į Lietuvos ekonomiką, praneša Prezidentūra. G. Nausėda akcentavo, kad Lietuvai itin svarbi Japonijos ir jos kompanijų patirtis ir investicijos, įgyvendinant strateginius transporto ir energetikos projektus.

„Aktyviau bendradarbiaudami susipažinsime su naujausiomis technologijomis, įgysime daugiau patirties, siekdami sklandžiai įgyvendinti Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizacijos ir „Rail Baltica“ projektus“, – pranešime cituojamas šalies vadovas.

Prezidentas pakvietė Japonijos verslo įmones, veikiančias gamybos ir infrastruktūros plėtros sektoriuose, investuoti ir plėtoti savo veiklą Lietuvoje, ypač informacinių ir finansinių technologijų, gyvybės mokslų srityse.

Šalies vadovas pasidžiaugė, kad pastaraisiais metais Lietuvos ir Japonijos ekonominis bendradarbiavimas įgavo pagreitį – vis daugiau Lietuvos bendrovių organizuoja verslo vizitus ir misijas į šią tolimąją kaimynę, dirba prie konkrečių infrastruktūros plėtros projektų, organizuoja konferencijas ir renginius, skatinančius verslo bendruomenės ryšių plėtrą.

„Japonija yra trečia pagal dydį Lietuvos ekonomikos partnerė Azijos regione. Per pastarąjį dešimtmetį mūsų tarpusavio prekyba išaugo daugiau nei 9 kartus. Matome galimybių stiprinti bendradarbiavimą su šia tolimąja kaimyne tiek politiniu, tiek ekonominiu lygmeniu. Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo bankas yra viena stipriausių investicijas generuojančių institucijų bei itin svarbus partneris Japonijos įmonėms, investuojančioms ir planuojančioms investicijas Lietuvoje“, – pranešime cituojamas prezidentas.

Lietuvai siekiant pritraukti Japonijos globalaus verslo investicijas, G. Nausėda pakvietė Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo banko atstovus įkurti organizacijos atstovybę Lietuvoje.

GALERIJA

  • G. Nausėda į Lietuvą pakvietė Japonijos verslą
  • G. Nausėda į Lietuvą pakvietė Japonijos verslą
  • G. Nausėda į Lietuvą pakvietė Japonijos verslą
  • G. Nausėda į Lietuvą pakvietė Japonijos verslą
  • G. Nausėda į Lietuvą pakvietė Japonijos verslą
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

kam? juk turime 1 vycunu kraba tai bus konkurentu o jam tai nepatiks ir vel politsamysis kam to reikia tegul ramiai gyvena naujoji pily gal dar /runkelius/ pavyks prisilipdyt tai bus kaip padisachas ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS