G. Nausėda: mokesčių pokyčiai gali būti svarstomi etapais | Diena.lt

G. NAUSĖDA: MOKESČIŲ POKYČIAI GALI BŪTI SVARSTOMI ETAPAIS

  • 2

Valdančiajai koalicijai nutarus neskubėti tvirtinti mokesčių reformą ir dėl jos diskutuoti etapais, prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad tai yra vienintelis įmanomas kelias, kad mokesčių reforma nežlugtų.

„Aš niekada nesilaikiau nuomonės, kad mokesčių reforma turi būti priimama urmu ir todėl tikrai man bus nepriimtini bet kokie mėginimai spausti „jūs čia mus paremkite šitoje srityje, gal ta sritis yra ypatingai didelis prioritetas jums, bet už tai jūs paremkite mus kažkur tai kitur“, – penktadienį žurnalistams teigė G. Nausėda.

„Strategija eiti palaipsniui, teikti tam tikrus konkrečius projektus, tikėtis palaikymo jiems ir yra vienintelė įmanoma, nes ėjimas urmu, ėjimas „buldozeriu“ šitoje srityje tikrai nepadės, jis greičiausiai užklampins ir palaidos tą mokesčių reformą“, –  kalbėjo jis.

Prezidentas pabrėžė, kad mokesčių reformoje yra teigiamų dalykų, kuriems būtų galima pritarti jau dabar, tačiau kai kuriems siūlymams, kurie, anot jo, silpnina vidurinę klasę, jis nepritars.

„Jeigu šitie mokesčių pakeitimai pavyzdžiui naikina arba silpnina mūsų vidurinę klasę, aš tikrai negalėsiu pritarti tokiems mūsų įstatymo pakeitimams, bet yra mokesčių reformoje ir teigiamų dalykų, mes tai ne kartą esame sakę, kuriems aš galėčiau pritarti nors ir rytoj“, – komentavo G. Nausėda.

Aš sakiau, kad mes jau labai smarkiai vėluojame ir mes iš tikrųjų nusivėlinome jau į tokį laiką, kuomet svarstyti labai sudėtingas mokesčių reformas darosi beveik neįmanoma.

 

Prezidentas taip pat kartojo, kad reforma stipriai vėluoja, o svarstyti sudėtingus pokyčius jau yra beveik neįmanoma.

„Aš sakiau, kad mes jau labai smarkiai vėluojame ir mes iš tikrųjų nusivėlinome jau į tokį laiką, kuomet svarstyti labai sudėtingas mokesčių reformas darosi beveik neįmanoma“, – sakė G. Nausėda.

Valdantieji konservatoriai, liberalai ir „laisviečiai“ koalicinėje taryboje šią savaitę sutarė neskubėti mokesčių reformą Seime tvirtinti šiemet.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytės-Nielsen teigė, kad dėl pertvarkos diskutuoti galima ne tik rudens, bet ir kitoje sesijoje, prasidėsiančioje 2024 metų pavasarį. Anot jos, reforma bus svarstoma etapais ir neskubant.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jo

zmones apiplesinet galima etapais...

Va(l)dovas \\\\\.../////

narcizą pamokė?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS