G. Nausėda pasirašė kelių finansavimo pataisas | Diena.lt

G. NAUSĖDA PASIRAŠĖ KELIŲ FINANSAVIMO PATAISAS

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė Kelių plėtros ir priežiūros programos (KPPP) finansavimo įstatymo pakeitimus, kurie praėjusią savaitę buvo priimti Seime.

„Kelių finansavimo sistemos pertvarka leis savivaldybėms geriau prognozuoti lėšų naudojimą tęstiniams projektams ir tvariau planuoti kelių rekonstrukciją, pertvarka numato vietinės reikšmės keliams didėjantį finansavimą ir lėšų skirstymo savivaldybėms supaprastinimą“, – pranešime teigė prezidentas.

Šalies vadovas pabrėžė, kad naujoji kelių finansavimo sistema mažina neskaidrumą, kuriuo naudojantis anksčiau buvo sudarytos palankios sąlygos formuoti ir naudoti politiniais ar asmeniniais interesais grįstą kelių sistemos finansavimo biudžetą.

Prezidento teigimu, naujoji sistema užtikrins skaidresnį tvarkomų savivaldybių kelių parinkimą finansuoti: savivaldybės turės viešai skelbti bent trejų metų kelių prioritetines eiles.

Naujajame KPPP finansavimo įstatyme numatyta formuoti trimetę Kelių priežiūros ir plėtros programos sąmatą, kuri leis savivaldybėms tvariau planuoti kelių infrastruktūros darbus ir nesibaiminti dėl finansavimo nutraukimo konkretiems projektams.

Nauja sistema panaikina nepagrįstas privilegijuotų savivaldybių kategorijas, nustato aiškius lėšų skirstymo kriterijus, o tai lems apie 20 proc. finansavimo padidėjimą visoms savivaldybėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS