G. Nausėda: prekybą su Rusija ir Baltarusija reikia riboti | Diena.lt

G. NAUSĖDA: PREKYBĄ SU RUSIJA IR BALTARUSIJA REIKIA RIBOTI

Europos Sąjungos prekyba su Rusija ir Baltarusija turi būti ribojama, tačiau sprendimai neturi sukelti sudėtingų situacijų prie valstybių sienų, teigia prezidentas Gitanas Nausėda.

Taip jis komentavo Baltijos šalių ir Lenkijos susisiekimo ministrų raginimą Europos Sąjungai (ES) uždrausti krovinių gabenimą automobilių keliais į Rusiją ir Baltarusiją bei iš jų.

„Šiandien visi sutinkame, kad prekyba su Rusija turi būti ribojama. Dabar svarbiausia užtikrinti, kad tie sprendimai būtų įgyvendinti tvarkingai, vieningai ir kad nekiltų sudėtingų situacijų prie vienos arba kitos valstybės sienos. Todėl šitas klausimas Europos lygiu bus svarstomas, ir manau, kad sprendimus rasime“, – trečiadienį po Valstybės gynimo tarybos posėdžio žurnalistams sakė šalies vadovas.

G. Nausėda taip pat teigė, jog Europos Vadovų Tarybos susitikime su sąjungininkais ketvirtadienį Briuselyje bus tariamasi dėl sankcijų Rusijai išplėtimo, įskaitant dar didesnius prekybos ribojimus.

Baltijos šalių ir Lenkijos susisiekimo ministrai antradienį paragino Briuselį uždrausti krovinių gabenimą kelių transportu į Rusiją ir Baltarusiją bei atgal, pranešė Lietuvos susisiekimo ministras Marius Skuodis. Pasak jo, Bendrijos šalys taip pat raginamos uždrausti įplaukti į uostus Rusijos ir Baltarusijos laivams.

Pastaruoju metu aktyvistai Lietuvoje ir Lenkijoje protestavo prieš krovinių gabenimą keliais tarp ES šalių ir Rusijos bei Baltarusijos.

Lietuva su kitomis regiono šalimis jau kurį laiką derina iniciatyvą drausti Rusijos ir Baltarusijos laivams įplaukti į jų uostus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS