G. Nausėda: Rusija nesiryžtų riboti dujų eksporto į Lietuvą dėl Karaliaučiaus | Diena.lt

G. NAUSĖDA: RUSIJA NESIRYŽTŲ RIBOTI DUJŲ EKSPORTO Į LIETUVĄ DĖL KARALIAUČIAUS

  • 2

Rusija tikriausiai nesiryžtų riboti dujų eksporto į Lietuvą, nes tokiu atveju nukentėtų šalies anklavas Karaliaučius, sako didžiausio SEB banko analitikas.

„Rusija eksportuoja dujas į Lietuvą, bet Lietuva yra ir tranzito šalis gamtinių dujų eksportui į Kaliningrado sritį. Jeigu kažkas imtųsi kažkokių ribojimų, nukentėtų galutinis adresatas - Kaliningrado sritis“, - interviu LRT radijui kalbėjo Gitanas Nausėda.

Anot jo, energetikos požiūriu Lietuva kol kas nėra saugi ir nepriklausoma, tačiau pastačius suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą Klaipėdoje ir elektros jungtį su Švedija, Lietuva turėtų pasijusti tvirčiau.

„Įgyvendinus SGD terminalo ir elektros jungties su Švediją projektus, šitie klausimai taptų mažiau aktualūs ir Lietuva jaustųsi tvirčiau“, - sakė G.Nausėda.

SGD terminalas turėtų pradėti veikti šių metų gruodį, o elektros jungtis tarp Lietuvos ir Švedijos „NordBalt“ - 2015-ųjų pabaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

to kuku

bus aiku ruski, kai jus turesit kraustytis is okupuoto Karaliauciais, ruskius lauk i ruskyna, geras ruskis nudveses ruskis

kuku

laukiam ziemos,bus aisku!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS