Prezidentūra: elektros vartotojų apsauga – svarbiausias prioritetas | Diena.lt

PREZIDENTŪRA: ELEKTROS VARTOTOJŲ APSAUGA – SVARBIAUSIAS PRIORITETAS

  • 16

Prezidentui Gitanui Nausėda ketvirtadienį su premjere Ingrida Šimonyte aptarus padėtį elektros rinkoje sutarta, kad Lietuvos vartotojų apsauga šiuo metu yra svarbiausias valstybės prioritetas.

„Pokalbyje sutarta, kad Lietuvos vartotojų apsauga šiuo metu yra svarbiausias valstybės prioritetas, o per artimiausias savaites Vyriausybė parengs priemonių, skirtų gyventojų interesams apsaugoti energijos kainų šoko situacijoje, planą“, – BNS atsiųstame komentare teigė prezidento atstovas Ridas Jasiulionis.

Pastarosiomis dienomis elektros biržoje „NordPool“ susiformavo rekordiškai aukštos kainos, o mažmeninėje rinkoje vienas tiekėjų pareiškė nutraukiantis fiksuotos kainos sutartis, o galiausiai – ir veiklą.

G. Nausėda reaguodamas į nepriklausomos elektros tiekėjos „Perlas Energija“ veiksmus praėjusią savaitę teigė, jog būtina užtikrinti teisinį liberalios elektros rinkos tvarumą ir sakė laukiantis, kada atostogaujanti premjerė grįš į darbą, kad galėtų aptarti situaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Prajuokino,,Pokalbis,,

Ačiū už sveiką humorą -pakėlėt nuotaiką.

Alis...

ai da... kokie visi patenkinti... net žavinga...

Anonimas

gavau ignto saskaita--nera nei rodmenu buvusiu nei esamu nera jokiu kwval uz kiek moku kas cia per naujove tokios saskaitos kur ziuri mokesciu inspekcija--jei netri kompiuterio tai turi skambinti kas men telefonu perduoti rodmenys o tuo telefonu neimanoma prisiskambinti prasau paaiskinti ka tai reiskia koks cia aptarnavimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS