G. Paluckas: dalis mažųjų verslų karantino metu tikrai gali tęsti savo veiklą | Diena.lt

G. PALUCKAS: DALIS MAŽŲJŲ VERSLŲ KARANTINO METU TIKRAI GALI TĘSTI SAVO VEIKLĄ

  • 3

Smulkieji ar šeimos verslai ne ką prasčiau nei didieji prekybininkai gali laikytis karantino sąlygų ir tęsti savo veiklą, teigia Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas.

Taip jis reagavo į premjero Sauliaus Skvernelio pareiškimą, kad dalis smulkaus verslo karantino metu galės atkurti savo veiklą.

„Dalis smulkių verslų, laikydamiesi apribojimų, karantino metu gali tęsti savo veiklą (...). Juk mažos parduotuvės gali veikti: aprūpinti apsaugos priemonėmis ir darbuotojus, ir klientus“, – pranešime spaudai teigia G. Paluckas.

Jis priduria, kad smulkus ar šeimos verslas karantino metu patiria didžiausius išbandymus.

„Regionų ekonomikai toks smulkaus verslo „atpalaidavimas“ būtų labai reikšmingas“, – sako G. Paluckas.

Praėjusią savaitę socialdemokratai kreipėsi į S. Skvernelį prašydami persvarstyti smulkiajam verslui taikomus apribojimus.

Kaip rašoma kreipimesi, smulkiausiam verslui, įgyvendinančiam Vyriausybės keliamus reikalavimus (apsaugos priemonių naudojimas, patalpų, kuriose vykdoma prekyba, dezinfekavimas, tiesioginio ar netiesioginio fizinio kontakto su klientais neturėjimas, atsiskaitymas ne grynaisiais pinigai), turėtų būti leista atnaujinti veiklą bent jau ribotomis darbo valandomis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rita

Žinoma kad gali dirbti.

Anonimas

Palucko biznis pavojuje. Velykos artėja. o kiaušiniai raudoni gali būti nepanaudoti, o kur ilgai raudomo gaidžio vištos kedentos. Paluckas apsigimęs Gariūnų spekuliantas.

Anonimas

Seimo poniutėms jau špaklius byra, nagai lupasi, žilos plaukų šaknys lenda, ne kitaip....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS