Gali sušlubuoti atliekų tvarkymo sistema | Diena.lt

GALI SUŠLUBUOTI ATLIEKŲ TVARKYMO SISTEMA

  • 0

Teisininkai neatmeta, kad dėl "Metrail" atvejo plykstelėjęs atliekų tvarkymo skandalas gali baigtis pakuočių tvarkymo organizacijų bankrotais. Tuomet nukentėtų ne tik gamintojai ir importuotojai, bet sušlubuotų visa Lietuvos atliekų tvarkymo sistema, rašo "Verslo žinios".

Daugiau kaip 1 tūkst. įmonių, kurios pakuočių atliekas tvarko per organizacijas "Žaliasis taškas" (ŽT) ir Pakuočių tvarkymo organizaciją (PTO), gali tekti sumokėti atitinkamai 9,5 mln. ir 3,5 mln. eurų taršos mokesčio, jei teismuose nepavyks įrodyti, kad aplinkosaugininkai neteisėtai anuliavo atliekų tvarkytojos "Metrail" išrašytus dokumentus.

PTO direktorė Bena Razbadauskienė, aiškina, kad įmonėms reikalaujant lėšų iš PTO, pinigų ši reikalaus iš atliekų tvarkytojų. Ji neatmeta galimybės, kad oganizacijoms gali tekti užsidaryti, o tokiu atveju "ore pakibtų organizacijų prisiimti įsipareigojimai sutvarkyti įmonių pakuočių atliekas, plėsti atliekų surinkimo infrastruktūrą, šviesti visuomenę. Išsibalansuotų visa atliekų tvarkymo sistema".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS