Gera žinia iš Seimo turintiems didelį darbo stažą | Diena.lt

GERA ŽINIA IŠ SEIMO TURINTIEMS DIDELĮ DARBO STAŽĄ

Jei asmuo turi 40 metų ir didesnį darbo stažą, siūloma jam nemažinti senatvės pensijos dydžio, jei išankstinę senatvės pensiją gavo ne ilgiau kaip 3 metus.

Tai numatančiai Socialinio draudimo pensijų įstatymo pataisai antradienį Seimas pritarė po pateikimo. Už šį Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūno pavaduotojo Algimanto Dumbravos pristatytą projektą po pateikimo balsavo 48 Seimo nariai, prieš buvo 2, susilaikė 21 parlamentaras.

Į Seimo plenarinių posėdžio salę projektas sugrįš gruodžio 5 d. 

A. Dumbravos duomenimis, projektas paliestų apie 890 žmonių, kurie „ilgai dirbo ir nusipelnė, kad būtų į juos atkreiptas dėmesys“.

Seimo nario A. Dumbravos teigimu, siūlomo projekto įgyvendinimui reikės nežymių lėšų iš „Sodros“ biudžeto, tačiau konkrečios sumos jis nenurodė.

Parlamentaro manymu, turint tokį didelį darbo stažą būtų teisinga nemažinti senatvės pensijos tiems, kurie buvo pasinaudoję galimybe išeiti į išankstinę senatvės pensiją.

Šiuo metu Socialinio draudimo pensijų įstatyme numatyta, kad, skiriant senatvės pensiją asmeniui, gavusiam išankstinę senatvės pensiją, senatvės pensijos dydis mažinamas dydžiu, kuris lygus 0,4 procento šios pensijos, padauginto iš visų mėnesių, kuriais asmuo gavo išankstinę senatvės pensiją, skaičiaus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Egle

Sako keliam pensijas??????? O vadinas atimam ponai padirpkit su kastuvu zinosit ka reiškia tiek metu dirbti o pensijos špygą?????

Valdžios PIZDOMS

O kuo kalti ŠIMTAI TŪKSTANČIŲ pensininkų dęl LANSBERGINIO BARDSKO darbdavių PRIVERSTI dirbti už grašius be darbo sutarčių. NES darbdaviai nesumokėjo valstybei milijardus eurų mokesčių ir lobo iş vergų darbo.

peticija

tikrai durniu seimas is kur jie tik atsirado?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS