Griežtinama prekiautojų turgavietėse kontrolė: įtaria dėl nuslepiamų pajamų | Diena.lt

GRIEŽTINAMA PREKIAUTOJŲ TURGAVIETĖSE KONTROLĖ: ĮTARIA DĖL NUSLEPIAMŲ PAJAMŲ

  • 9

Valstybinės mokesčių inspekcijos skaičiavimais, turgavietėse  gali būti nuslepiama net trečdalis pajamų arba beveik 10 mln. eurų, todėl valdžia, šiemet šiek tiek jau sugriežtinusi prekiautojų kontrolę ir apskaitos reikalavimus, nuo kitų metų žada įvesti elektroninį apskaitos žurnalą, kuris būtų privalomas prekiaujant ne tik turgavietėse, bet ir kitose viešosiose vietose, praneša portalas lrt.lt.

Taip pat, kad mažiau būtų šešėlio, siūloma pakelti vadinamąsias pridėtinės vertės mokesčio mokėtojo lubas.

Beveik dešimtmetį šis mokestis privalomas, jeigu asmuo už parduotas prekes gauna 45 tūkst. eurų per metus. Finansų ministerija prašo Europos Komisijos leidimo ją pakelti tik 10 tūkst. eurų. Smulkiojo verslo organizacijos siūlo šią ribą didinti beveik dvigubai.

Nuo šio kovo sugriežtinti prekiautojų kontrolės ir apskaitos reikalavimai: tie prekybininkai, kurie  turėjo kasos aparatus, galėjo žurnalų nepildyti. Tačiau kadangi neatsiskleidžia visa informacija iš kasos aparatų, tai tuos žurnalus įpareigoti pildyti ir kasos aparatų turėtojai. Tokią apskaitą turi vesti ir parduodantys bulves, pomidorus, agurkus, braškes, išimtis - ūkininkams prekiaujantiems savo išauginta produkcija.

Turgaviečių prekiautojai sako, kad tai pertekliniai reikalavimai, žlugdantys jų verslą.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

,!!! ITARIA !!!

Nuo turgaus užgimimo KITAIP NEBŪNA....

Vairuotojas

Dirba visokios babutes turguose, joms internetas stebuklai, tai manau turgai paprasciausia isniks..

Kęstas

"Žemo technologinio išsivystymo sričiai būtų priskiriama maistas, gėrimai, tabakas, tekstilė, drabužiai, oda, mediena, popierius, baldai. Ir nors yra įvairių išimčių, turime pripažinti, kad Lietuvoje dominuoja žemo technologinio išsivystymo gamyba. Šios srities pramonė sukuria apytiksliai tris ketvirtadalius Lietuvos gamybos produkcijos, o net 85% visų Lietuvos gamybinio sektoriaus darbuotojų dirba žemo ir žemo-vidutinio technologinio išsivystymo gamybos įmonėse." Žemo technologinio išsivystymo sričiai būtų priskiriama ir šauktiniais paremta Lietuvos kariuomenė. Visa tai paveldėję bebrai ir jų palikuonys nieko sukurti nesugeba. Laikas Lietuvos valstybei pradėti samdyti profesionalus, sugebančius dirbti aukšto technologinio išsivystymo srityje. Kitaip neišlaikysime konkurencijos ir išnyksime nuo žemės paviršiaus. Čia pradeda gyventi pastoviai Maidanus organizuojantys ukrainiečiai. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS