Lietuviai per šventes spjauna į taupymą: šiemet kaip tik brangesnes dovanas perku | Diena.lt

LIETUVIAI PER ŠVENTES SPJAUNA Į TAUPYMĄ: ŠIEMET KAIP TIK BRANGESNES DOVANAS PERKU

  • 35

Ar jau turite sudarę kalėdinių dovanų sąrašą? Gal jau esate ir nupirkę dovanų? Sakote, per anksti? Šiemet reikės pataupyti? Taip mano ne visi LNK žurnalistės kalbinti žmonės. 

„Jau planuoju, bet vis neprisėdu, – juokiasi moteris, paklausta, ar yra parašiusi Kalėdų Seneliui laišką. – Gal tas sąrašas bus ir kuklesnis. Norėtųsi, kad Kalėdoms dovanos būtų ne tokios materialios“.

„Kas taupo Kalėdoms?! – šypsojosi kitas užkalbintas pašnekovas. – Nors dovanų nenupirkęs, bet jų sąrašas jau paruoštas.“

„Sąrašas liko namuose, bet visur vaikštau, dairausi, ko dar reikėtų Kalėdoms. Dovanas planuoju pirkti maždaug po savaitės. Kainos kaip ir normalios, nejaučiu didelio pabrangimo. Na, nelygu kokią prekę pirksi. Žinoma, dar pasitarsiu su artimaisiais, ko labiau reikia anūkėliui. Prioritetą skiriu knygoms, anūkėlis skaito. Na, o sau, tiesa, jau nusipirkau – kuprinę“, – sakė moteris, paklausta, ar šioms Kalėdoms žada pataupyti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Aš visada ruošiuosi iš anksto. Smagu pačiai ir apskritai nuotaiką gerina, laukiame tų švenčių. Beje, šiemet kaip tik brangesnes dovanas perku, – mintimis pasidalino kita prekybos centre užkalbinta pašnekovė. – Svarbu gera nuotaika, kad sveikata būtų – ko daugiau reikia?!“

Ką žmonės perka, ko ieško, ar jau ruošiasi Kalėdoms, ar juntamos taupymo nuotaikos?

„Kiek matome, iš tiesų žmonės Kalėdoms dar nelinkę taupyti. Tas šventinis laikotarpis daugeliui svarbus, nori sukurti šventinę atmosferą. Galbūt ne tik patys pasilepinti, bet ir savo artimuosius palepinti dovanomis“, – komentavo „Akropolis Group“ Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Ką tik praūžė didžiųjų nuolaidų savaitgalis. Ką šiemet lietuviai graibsto nuo parduotuvių lentynų? Kokios prioritetinės prekės?

Tos dovanos gali būti ir didelės, ir mažesnės, tiesiog didelis, vežimėlyje vežamas televizorius labiau krinta į akis.

„Manau, prekių kategorijų populiarumas išliko panašus kaip ir ankstesniais metais. Tos dovanos gali būti ir didelės, ir mažesnės, tiesiog didelis, vežimėlyje vežamas televizorius labiau krinta į akis, labiau pastebimas. Bet be buitinės technikos, žinoma, ypač perkami žaislai vaikams. Paskui – parfumerija, knygos, interjero prekės. Nors karantiną norėtume pamiršti, bet tuo metu atsirado ir iki šiol paklausą turinti nauja kategorija – interjero prekės“, – sakė D. Mertinas. 

O kaip maisto krepšeliai, maisto dovanos: vynas, sūris – populiaru? Kada prasideda tikroji kalėdinė karštligė?

„Taip. Tai išlieka populiari prekė, nes yra universali dovana, kurią galima nupirkti ir paskutinę minutę, važiuojant pas draugus ar giminaičius, – apie klientų pirkimo įpročius kalbėjo D. Mertinas. – Pirkėjai aktyviausi, ta vadinama kalėdinė karštligė prasideda gruodį. Tai – auksinis mėnuo mažmeninei prekybai. Ir įprastai gruodis yra sėkmingiausias prekybininkams“. 

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

ojei

Gal čia Kreivį apklausė kuriam nėr ko jaudintis, gi turi ignitis akcijų, ar kokį vieną iš trijų milijardierių

Q

Jaučia runkeliai gala , - kam paskui tie pinigai ....

Kostia

Niekas per daug neislaidauja melas viskas po truputi stoja zmones atleidziami .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS