Gyventojai įvertino valdžios pažadus didinti atlyginimus: reikia šimtais kelti, kai toks gyvenimas | Diena.lt

GYVENTOJAI ĮVERTINO VALDŽIOS PAŽADUS DIDINTI ATLYGINIMUS: REIKIA ŠIMTAIS KELTI, KAI TOKS GYVENIMAS

  • 5

Gatvėje LNK kalbinti vilniečiai išdėstė savo poziciją į valdžios pažadus pakelti atlyginimus.

„Stebuklas. Stebuklų šalis. Jau laukėme ir nežinia, ar sulauksime to pažado. Žadėt galima, bet vykdyt labai sunku. Reikia šimtais kelti, kai toks gyvenimas brangus. Laukiame pagerėjimo. Tikimės, kad bus“, – manė viena moteris.

„Aš išvis nelabai kuo tikiu. Dauguma gauna vokeliuose, tai tas padidinimas sąlyginis dalykas“, – antrino kitas vyras.

„Pas mus tikrai nedidės kol kas. Jauniems padidino, bet seniems darbuotojams ne. Viskas brangsta, parduotuvėse kiekvieną dieną kažkas brangsta, o alga pastoviai stovi vietoje“, – skundėsi  kalbinta vilnietė.

„Absoliučiai bus vis vien minusas – elektra, maistas parduotuvėse... Neišgelbės 60 eurų“, – manė pensininkė. Ji pridūrė, kad nepajuto ir didesnės pensijos: „Nieko didesnio negavau. Kaip tik noriu skambinti „Sodrai“, kodėl man neperskaičiavo. Būdama pensijoje, dirbu jau pusantrų metų, ir dar man nieko nepakelia“.

Pastatytų sau valdžia atlyginimą, kokį mes gaunam... Pabūtų mūsų kailyje... Tegul pagalvoja.

„Pastatytų sau valdžia atlyginimą, kokį mes gaunam... Pabūtų mūsų kailyje... Tegul pagalvoja“, – sakė dar viena vilnietė.

„Kad didėtų pajamos? Ne, jaučiu, kad ne“, – netikėjo kita.

„Viskas pabrango, šildymas kiek pabrangęs. Aišku, reikia daugiau“, – kalbėjo vyras.

„Man tikrai užtenka pensijos, bet žinau, kad dabar parduotuvės ima 21 proc. PVM, tai gerai būtų iki 18 proc., nes visą gyvenimą buvo 18 proc., o paskui pakeitė į 21 proc. Šitas tai tikrai labai gerai būtų“, – manė senjorė.

„Gal nepadeda, bet vis tiek, už metus paskaičiavus, vis tiek į pliusą, o ne į minusą“, – teigė kita.

„Sako, kad kuo daugiau, tuo geriau, bet mano atveju jau užtenka“, – kalbėjo senjoras.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

O jo, 65m. tu nesi rizikos grupėje kažkodėl, o tik nuo 75m. O kdėl ne nuo 90m. mokėti po 100 eurų..Kiti senjorai nedomina. . Laukit laukite atlyginimų padidinimo, Viltis-durnių motina. . Tai partija, kuri daug žada, bet nieko nedaro...

Anonimas

Žada žada ir niekada nieko nedidina. Tik šneka ir šneka valdžia, o darbų jų nesimato. Jie savimis rūpinasi, o ne paprastais žmonėmis. Ps juos pagal statistiką atlyginimai didėja. Kažkodęl pensininkams tik nuo 75m. mokės po100 eurų, o kitiems-65m. pensininkams kodėl ne. . Ką jie nori parodyti. Anksčiau kalbėjo, kad rizika nuo 65m., o 100 eurų nereikia mokėti.... Pykina žmones..

Per daugeli nesąmoningu tokia yra padėtis. Kiek kainuoja vieno COVD-19 para gulint reanaimacijoje ir kiek su deguonimi. O galėtu ir parašyti ir per TV pasakyti kiek kainuoja para tokiems gydyti. Tada lai nedejuoja, kad viskas brangu. Yra taip kaip ir visame pasaulyje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS