Gyventojai kviečiami teikti paraiškas dėl paramos verslui kurti | Diena.lt

GYVENTOJAI KVIEČIAMI TEIKTI PARAIŠKAS DĖL PARAMOS VERSLUI KURTI

  • 0

Norintys gauti paramą verslui kurti kviečiami nuo birželio 3 dienos teikti paraiškas. Pasak Užimtumo tarnybos, vienos steigiamos darbo vietos dydis negalės viršyti 28,644 tūkst. eurų.

Kaip pažymima pranešime, šiemet paraiškos paramai bus nagrinėjamos lanksčiau. Jei anksčiau tiesioginėms darbo funkcijoms nebūtinų lėšų prašymai būdavo iš karto atmetami, dabar bus galima koreguoti perkamų priemonių sąrašą sumažinant prašomos subsidijos dydį.

„Atkreipę dėmesį į dažniausiai pasitaikančias paraiškų atmetimo priežastis ir klientų pastabas, nuo šiol suteiksime galimybę taisyti perkamų priemonių sąrašą. Tai leis patiems žmonėms geriau išsigryninti būsimo verslo veikimo principus ir neužkirs kelio dalyvauti tolesniuose vertinimo etapuose“, – sakė Užimtumo tarnybos direktoriaus pavaduotoja Giedrė Sinkevičė.

Užimtumo tarnyba taip pat pabrėžia, kad norintys pasinaudoti parama verslui kurti, turi užsiregistruoti tarnyboje. To nepadarius,  paraiškos iš karto bus atmestos. Taip pat paraiškos bus nagrinėjamos tik pateiktos per administracinių ir viešųjų paslaugų portalą „Elektroniniai valdžios vartai“.

Parama yra skiriama tik naujai veiklai vykdyti ir naujoms darbo vietoms kurti. Subsidijos neskiriamos darbo vietoms, skirtoms laikiniems ar sezoniniams darbams atlikti. Paramos gavėjai įsteigtas darbo vietas turės išlaikyti 36 mėnesius nuo jų įsteigimo dienos.

Užimtumo tarnyba paraiškų teikimo etapą vykdys birželio 3 d. – liepos 2 d., kurios bus nagrinėjamos 45 darbo dienas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS