Gyventojai vis labiau gręžiasi į atsinaujinančius energijos išteklius | Diena.lt

GYVENTOJAI VIS LABIAU GRĘŽIASI Į ATSINAUJINANČIUS ENERGIJOS IŠTEKLIUS

  • 4

Pasibaigus kvietimams teikti paraiškas kompensacijoms už elektrines iš saulės parkų gauti, Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) skelbia sulaukusi beveik 7500 paraiškų už kiek daugiau nei 12,1 mln. eurų. Kvietimui buvo numatytas 20 mln. eurų finansavimas iš Klimato kaitos programos.

„Kasmet daugėja gyventojų, negalinčių ar neturinčių techninių galimybių įsirengti elektrinių savo būste, atranda saulės elektrinių parkų galimybes. Pernai ar užpernai tokių gyventojų būdavo kiek daugiau nei 2 tūkstančiai, o šiemet jų jau per 12 tūkstančių. Tiek jų planuoja energija apsirūpinti patys ir užsitikrinti mažesnes išlaidas už elektros energiją“, – sako APVA Nacionalinių programų valdymo departamento direktorius Jonas Balkevičius.

Finansavimas pagal šią priemonę skiriamas už iki 10 kW galios saulės elektrinę įsigytą iš saulės parkų. Kompensacijos dydis, kaip nurodoma Aplinkos ministerijos pranešime, už 1 kW siekia 323 eurus, o maksimali galima finansavimo suma gali siekti iki 3230 eurų. Paraiškas galėjo teikti daugiabučių ir individualių namų gyventojai, taip pat gyventojai, kuriems priklauso sodų paskirties pastatas. Bendra galia gyventojų poreikiams iš saulės parkų siekia daugiau kaip 37 MW, o vidutinė planuojamos įsigyti elektrinės iš saulės parkų galia siekia 5 kW.

Kasmet vis daugiau gyventojų gręžiasi į atsinaujinančius energijos išteklius. Per šių metų sausio mėnesį trukusį kvietimą, kuris iki šiol buvo rekordinis, APVA sulaukė kiek daugiau nei 4800 paraiškų, kuriose bendra prašoma suma siekė kiek daugiau nei 8,3 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Palaukite, pederalnacių rėžimas tuoj ir Saulę ir vėją apmokestins, kaip kad ir kūdras su šuliniais...

Anonimas

didina ne kaina o KASKIENO KISENE !!!! TOS BATERIJOS su laidu NIEKO NE VERTOS ! NES nutraukus kabeli BUSI BE ELEKTROS !!!! O VISI APIE TAI TYLI !!!!! DURNELIU PAIESKA TESIASI

Butent

tai ir didina kaina visiems!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS