Gyventojų bankroto procedūras siūloma trumpinti iki 3 metų | Diena.lt

GYVENTOJŲ BANKROTO PROCEDŪRAS SIŪLOMA TRUMPINTI IKI 3 METŲ

  • 1

Lietuvoje nuo penkerių iki trejų metų ketinama sutrumpinti maksimalų terminą bankrutavusiam asmeniui išsivaduoti iš skolų kilpos - tai leistų sąžiningiems gyventojams greičiau atsistoti ant kojų ir grįžti prie įprasto gyvenimo ir santykių su kreditoriais.

Pasak advokatų profesinės bendrijos "Judickienė ir partneriai JUREX" partnerio Mariaus Tamošiūno, trumpesnės bankroto procedūros sudarytų sąlygas greičiau atkurti gyventojo mokumą ir sugrįžti į aktyvų ekonominį gyvenimą, o tai turėtų teigiamos įtakos socialinei aplinkai ir skatinant verslumą, ketvirtadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Jeigu bus priimtos šios pataisos, didelė tikimybė, kad lietuviai, šiuo metu vis dar besirenkantys bankrutuoti Latvijoje, nuspręs kreiptis dėl bankroto procedūros Lietuvoje", - dienraščiui sakė M.Tamošiūnas.

Įmonių bankroto valdymo departamento duomenimis, šių metų rugpjūčio pabaigoje Lietuvoje iš viso buvo vykdoma 691 gyventojo bankroto procedūra. Kol kas baigtos tik devynios gyventojų bankroto bylos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Taigis

O ar valdžia grąžins tų " susibankrotinusių" padarytą žalą, kad taip jiems patogius įstatymus ruošia? Tai prisiskolino, apgavo ir -Bankrot- o žalos nereikia atlyginti? Kas čia - įteisinta vagystė?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS