Gyventojų pagalba į šalies biudžetą grąžinta 40 mln. eurų | Diena.lt

GYVENTOJŲ PAGALBA Į ŠALIES BIUDŽETĄ GRĄŽINTA 40 MLN. EURŲ

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad per visą laikotarpį, kai 2006-aisiais buvo įsteigta vieninga VMI pasitikėjimo linija 1882, skirta pranešti apie galimus mokestinius pažeidimus, VMI nustatė per 40 mln. eurų nuslėptų mokesčių. Per šį laikotarpį VMI iš viso sulaukė daugiau nei 45 tūkst. gyventojų pranešimų apie galimai slepiamus mokesčius.

„Gyventojų indėlis, kovojant su šešėline ekonomika, yra labai svarbus. Mokesčių administratorius visuomet operatyviai reaguoja į pilietiškų gyventojų pateikiamą informaciją, o kiekvienas gautas pranešimas VMI specialistų yra vertinamas, imantis efektyviausių priemonių“, – VMI pranešime cituojama Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkė Judita Stankienė.

VMI duomenimis, šiemet buvo sulaukta per 1,1 tūkst. pranešimų, o nuo pasitikėjimo linijos įkūrimo VMI kiekvienais metais sulaukia vidutiniškai apie 3,2 tūkst. pranešimų apie pastebėtus įvairius galimus mokestinius pažeidimus: gaunamų pajamų neapskaitymą, mokamus atlyginimus „vokeliuose“, nelegalų darbą, kvitų neišdavimą, neišrašomų sąskaitų-faktūrų atvejus.

Remiantis pasitikėjimo linija per visą laikotarpį gauta informacija, VMI specialistai nustatė apie 6,7 mln. eurų išmokėto neapskaityto darbo užmokesčio „vokeliuose“ bei per 1,7 tūkst. nelegaliai dirbusių asmenų

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS