Į „Ateities ekonomikos DNR“ planą raginama labiau įtraukti socialinius partnerius | Diena.lt

Į „ATEITIES EKONOMIKOS DNR“ PLANĄ RAGINAMA LABIAU ĮTRAUKTI SOCIALINIUS PARTNERIUS

  • 2

Įgyvendinant šalies ūkio skatinimui skirtą 6,3 mlrd. eurų vertės „Ateities ekonomikos DNR“ planą reikia geriau bendradarbiauti su socialiniais partneriais, teigia finansų ministras Vilius Šapoka.

„Į ką noriu atkreipti visų ministrų dėmesį, tai, kad labai netolygiai įtraukiami socialiniai partneriai. Reikia pripažinti, kad ne visose ministerijose ta situacija yra patenkinama, dėl to tikrai visų prašau atkreipti dėmesį ir įtraukti ankstyvosiose stadijose socialinius partnerius. Turime girdėti, nes socialiniai partneriai ne kartą yra išsakę tokį, manau, pagrįstą priekaištą“, – Vyriausybės pasitarime kalbėjo V. Šapoka.

Pristatydamas plano įgyvendinimo pirmojo mėnesio – liepos – rezultatus, jis sakė, kad startas yra neblogas: iš birželį patvirtinto plano išmokėta 167,4 mln. eurų – 2,6 proc. 2020-2021 metais planuotų išmokėti lėšų.

„Per liepos mėnesį jau investuota 167,4 mln. eurų, startas tikrai yra neblogas, daugiausiai lėšų investuota pagal žmogiškojo kapitalo bei ekonominės infrastruktūros investavimo kryptis. Taip pat, kas neatsispindi skaičiuose, tai labai svarbu, jog intensyviai vyksta Investicinio komiteto posėdžiai ir jau pritarta 22 koncepcijoms, kurių bendra vertė yra beveik 400 mln. eurų“, – vardijo ministras.

Plano priemonėms jau skirta 4,562 mlrd. eurų, o nepaskirstyta 1,615 mlrd. eurų. Pradėjus įgyvendinti planą, į jį anksčiau įtrauktoms investicijoms buvo skirta 4,1 mlrd. eurų, tuo metu 2,2 mlrd. eurų – naujos investicijos.

6,3 mlrd. eurų vertės plane numatyti penki prioritetai – žmogiškasis kapitalas, skaitmeninė ekonomika ir verslas, inovacijos ir moksliniai tyrimai, ekonominė infrastruktūra bei klimato kaita ir energetika. Plano įgyvendinimo laikotarpis – nuo šių metų liepos iki kitų metų gruodžio pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Socialiniai partneriai

tai čia kas? Vėl savanoriai dirbantys už dyką?

Juokas

kai meta milijonus į skaitmenizaciją, robotizaciją ar alternatyvios energetikos vystymą. Kai dauguma negausios lietuvių tautos populiacijos gyventojų geriausiu atveju ,,lenda" į internetą per telefonus o kompiuterio sau negali leisti; kai visus energijos gaminimo būdus yra susėmę ir susidėję sau į kišenę savininkai (ir toliau ,,sems") varantys asmeninį biznį ir pardavinėjantys vietiniams energiją pasaulinėmis, o kartais ir didesnėmis nei užsienį, kainomis. Matosi kas ir kaip reguliuoja Europos pinigų srautus Lietuvai - TURTUOLIŲ KLUBAS. Eiliniams kaip visada - špyga, arba vienas trupinys..Tai kada bus ta Gerovės Valstybė, ponas Nausėda?!Dabar nesimato nei iš tolo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS