Į Lietuvą atvyko pašto traukinys iš Kinijos | Diena.lt

Į LIETUVĄ ATVYKO PAŠTO TRAUKINYS IŠ KINIJOS

  • 2

Velykų savaitgalį į Lietuvą atvyko traukinys iš Kinijos su pašto siuntomis visai Europai. Pasak Lietuvos pašto, tai pirmas kartas, kai toks traukinys atvyksta iš Kinijos į Europą. Iki šiol siuntos šia kryptimi dažniausiai pasiekdavo oro paštu.

Traukinys su 42 konteineriais į Vilniaus intermodalinį terminalą atvyko sekmadienio naktį, siuntas Lietuvos paštas išskirstys po visą Europą.

„Bendradarbiavimą pašto siuntų pervežimo geležinkeliais srityje su Kinijos paštu pradėjome dar 2019 metų liepą, tačiau gaunami siuntų kiekiai buvo žymiai mažesni. Išgyvenant pasaulinį karantiną ir dėl to stojant daugeliui tarptautinių pašto procesų, šis bendradarbiavimo projektas įgauna pagreitį“, – pranešime sakė Lietuvos pašto vadovė Asta Sungailienė.

Daugiau nei 260 tonų siuntų iš Vilniaus bus išskirstytos į 30 Europos šalių. Didžioji jų dalis keliaus į Vokietiją, Didžiąją Britaniją, Prancūziją, Ispaniją ir Vengriją. o du konteineriai liks Lietuvos vartotojams.

Pasak A. Sungailienės, artimiausiu metu tikimasi sulaukti daugiau tokių traukinių iš Kinijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Manau

Teko skaityti ,kad Kinija gviešis i mūsų fabrikus,uostus,Tai tik pradžia .Nerašo kiek kainuoja ta siunta.? Ar dovana,ar perkma? Tai mat valstybinė paslaptis.Negalime žinoti tiesos kur bus padėti paskolinti milijonai.

Kapitonas

Pačiu laiku. Turint galvoje, kad siuntiniai įdedami į paštomatus, kurie ir taip perpildyti. Tai būtų siūlymas traukinio bent mėnėsį neiškrauti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS