I. Šimonytė: beatodairiškai gyventi skolon tokiu pačiu mastu negalime | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: BEATODAIRIŠKAI GYVENTI SKOLON TOKIU PAČIU MASTU NEGALIME

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad tvirtinant kitų metų biudžetą teks laviruoti tarp politikų noro išlaidauti ir suvaldyti viešuosius finansus, o „gyventi skolon tokiu pačiu mastu nebegalima“.

„Tradiciškai nemažai diskusijų kils dėl biudžeto, nes nelengva bus išlaviruoti, kai ekonominė situacija atrodo neblogai, bet daugelis linksta užsimiršti, kad šiais metais mes turime tikrai gana didelį viešųjų finansų deficitą ir jį taip pat reikia mažinti“, – penktadienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

„Skolos augimas taip pat yra problema ir beatodairiškai gyventi skolon tokiu pačiu mastu kaip ir šiais metais arba praėjusiais metais mes tikrai negalime“, – pažymėjo premjerė.

Pasak jos, iš skolos galima finansuoti vienkartines išlaidas, pandemijos ar migrantų krizės suvaldymui, tačiau nuolatinės išlaidos, tokios kaip darbo užmokestis, išlaikymo reikalaujančios investicijos turi būti pastoviomis pajamomis.

„Čia turbūt bus didžiausia diskusija apie tai, kiek galima sau leisti nesuvesti pajamų su išlaidomis, kitų klausimų diskusinių taip pat bus, mokesčių darbo grupė baigs darbą, bet žinant, kad Lietuvoje diskusija apie mokesčius yra tokia, kad mokesčius galima tik mažinti, o išlaidas – tik didinti, matyt, kad bus įvairių nuomonių tuo klausimu ir diskusijos bus nebūtinai labai lengvos“, – kalbėjo premjerė.

Tačiau konkrečiai mokestinių pakeitimų ji sakė nekomentuosianti, kol jie nėra oficialiai pristatyti.

Pagrindiniu Seimo rudens sesijos darbu tradiciškai yra kitų metų valstybės, „Sodros“ ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetų tvirtinimas. Kartu numatomas mokestiniuose įstatymuose nustatytų neterminuotų lengvatų ir specialiųjų apmokestinimo sąlygų peržiūrėjimas, bet mokesčių peržiūros darbo grupės dar nėra pateikusios gautinių projektų variantų.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

X

Nepatinka ji man

Anonimas

atsibudo kumele kad ne ta panele !

tai

Niekas nebeskolina vagims?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS