I. Šimonytė: dar vienos pensijų reformos reikėtų išvengti, bet problemų yra | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: DAR VIENOS PENSIJŲ REFORMOS REIKĖTŲ IŠVENGTI, BET PROBLEMŲ YRA

Kandidatė į premjerės postą Ingrida Šimonytė sako, kad dar vienos pensijų reformos reikėtų išvengti, nors problemų sistemoje yra.

„Aš neutraliau žiūriu į antrą pakopą, nes, mano supratimu, žmogaus atsakomybė už savo senatvę yra geras dalykas, nes antraip skatinsime žmones galvoti, kad aš pensijos nesulauksiu, todėl rūpintis nereikia, o paskui nutinka, kad imame ir sulaukiame, ir tada tai, ką pamatome, nebūtinai patinka“, – Seimo socialdemokratų frakcijos posėdyje ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

„Man atrodo, kad būtų neatsargu vieną ar kitą dalyką dabar sakyti, nes ką tik įvyko reforma ir per paskutines kelias kadencijas turėjome po vieną antros pakopos (pensijų – ELTA) reformą. Kažkaip reikia šito išvengti – kad bus dar viena kadencija, dar viena reforma“, – pridūrė kandidatė į premjeres.

Tačiau ji sutiko, kad problemų sistemoje yra.

„Pati dabar gaunu nemažą srautą žmonių (žinučių – ELTA), kurie sukaupę 7 tūkst. eurų nenori periodinės išmokos, nes jeigu būtų sukaupę 5 tūkst. eurų, tada būtų gavę visus pinigus vienu metu. Aišku, kad žmones tai natūraliai piktina. Bet kuria kryptimi judėti iš mirties taško – tarsimės dėl to“, – sakė I. Šimonytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ZG

Geriausia būtú visai atimti tuos pinigus, ar ne, Šimonyte? Pagal geriausias konservatoriú tradicijas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS