I. Šimonytė: jei prekybos institucijos taps pramogų vietomis – bus taikomi griežtesni ribojimai | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: JEI PREKYBOS INSTITUCIJOS TAPS PRAMOGŲ VIETOMIS – BUS TAIKOMI GRIEŽTESNI RIBOJIMAI

Reaguodama į kritiką, kad didiesiems prekybos centrams leista prekiauti ir ne maisto prekėmis, kai tuo tarpu specializuotos, ne būtinąsias prekes parduodančios parduotuvės, įvedus griežtesnį karantiną, privalėjo užsidaryti, ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad jei veikiančios prekybos vietos taps laisvalaikio leidimo vietomis, bus svarstomi griežtesni ribojimai.

„Žiūrėsime, kaip atrodys žmonių elgesys. Jei šios prekybos institucijos taps pramogų (...) vieta, tuomet, be jokios abejonės, tai ir yra viena iš sričių, kur yra ką griežtinti. Tuomet galima pasivadovauti nedaugelio, tiesa, Europos šalių patirtimi, kad į parduotuvę galima eiti tik kažkokių bazinių poreikių patenkinti“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė premjerė.

I. Šimonytė pažymėjo, kad griežtesnis ribojimas reikštų, jog veikiančiuose prekybos centruose būtų galima nusipirkti tik būtiniausių – maisto ir higienos – prekių.

„Yra keletas valstybių, kurios leidžia į tokias parduotuves (prekiaujančias įvairiu asortimentu – ELTA) eiti nusipirkti tik maisto ir higienos prekių, o visa kita yra apvyniota STOP juosta ir neparduodama. Daugumoje valstybių tokio apribojimo nėra, bet visa tai pirmiausia priklauso nuo to, ar žmonės tose parduotuvėse nuspręs leisti daugiau laiko, nei jiems minimaliai būtina“, – tikino ji.

Vyriausybės priimtu nutarimu nuo trečiadienio parduotuvėse, kurių pagrindinė veikla yra maisto prekyba, nebus draudžiama prekiauti ir ne maisto prekėmis.

Vyriausybė pirmadienį diskutavo apie šį ribojimą ir pripažino, kad tai iškreipia konkurencijos sąlygas, tačiau sprendimo nepriėmė.

„Neturiu gero sprendimo ir manau, kad nė vienas iš dalyvaujančių posėdyje ar priimančių sprendimus nesame laimingi ir pripažįstame, kad smulkiuosius tai paveiks, tačiau dabar imtis papildomų represinių priemonių ir STOP juostomis apvynioti šampūnus ar kitas prekes prekybos centruose būtų daugiau ne ten nukreiptos energijos”, – pirmadienį sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Vyriausybė sekmadienį pratęsė karantiną iki sausio 31 dienos, taip pat sugriežtino karantino priemones: apribojo judėjimą iš vienos savivaldybės į kitą, uždraudė veikti nebūtinųjų prekių parduotuvėms, paliekant galimybę veikti maisto, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių parduotuvėms, vaistinėms, veterinarijos paslaugas teikiančioms įstaigoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Jokių pramogų prekybos centruose nėra, žmonės ateina rimtai nusiteikę, apsiperka ir jų nėra.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS