I. Šimonytė: pagrindinė rizika kyla ne iš to, kad veikia kirpyklos ar parduotuvės | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: PAGRINDINĖ RIZIKA KYLA NE IŠ TO, KAD VEIKIA KIRPYKLOS AR PARDUOTUVĖS

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad pagrindinė rizika dėl augančių susirgimų skaičiaus kyla ne dėl veikiančių parduotuvių ar kirpyklų, o dėl žmonių kontaktų intensyvėjimo.

„Veiklų uždaryti nesiūlome. Nors karantinas yra pratęstas, bet jis yra pratęstas dabar galiojančiomis sąlygomis. Suprantame, kad pagrindinė rizika kyla ne iš to, kad veikia kirpyklos ar parduotuvės, o iš žmonių kontaktų intensyvėjimo“, – spaudos konferencijoje sakė I. Šimonytė.

Ji pridūrė, kad daug verslų skrupulingai laikosi reikalavimų.

„Matome, kad daug verslų, ypatingai mažesniųjų, tikrai skrupulingai laikosi tų reikalavimų, kurie nustatyti veiklai vykdyti, ir esame jiems už tai labai dėkingi“, – sakė ministrė pirmininkė.

Pasak I. Šimonytės, su ekspertų taryba ir verslo asociacijomis bus aptariama, kokios papildomos saugumo sąlygos galėtų būti nustatytos, įvertinus tai, kad priešvelykinis laikotarpis apsipirkimų požiūriu gali tapti intensyvesnis

„Labai norėčiau, kad mes išnaudotume švenčių laikotarpį, priešventinį laikotarpį šiokiam tokiam stabtelėjimui ir tuo būdu padėtume patys sau sumažinti trečios bangos aukštį, kadangi tos bangos pasekmės bus ligoninių lovos, kurias reikės vis daugiau atiduoti COVID–19 gydymui, ypatingai galimai reanimacijos lovų, kurių skaičių papildyti nėra labai lengva, o tiksliau sakant, labai sunku“, – nurodė I. ŠImonytė.

Vyriausybė penktadienį nusprendė pratęsti karantiną iki balandžio 30 dienos, atnaujinti judėjimo ribojimus tarp savivaldybių.

Šiuo metu leidžiama veikti kirpykloms, atskirą įėjimą iš lauko turinčioms parduotuvėms, galerijoms, muziejams.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tindi rindi

Nesuprantu tokių ribojimų, vieniems galima, kitiems ne, po užsienius keliauti galima, o tarp savivaldybių ne. Taip ir norisi pasakyti smagesnių žodžių. Ar afrikiniai, ale angliški ar dar kitokie virusai per žuvis ateina, oi matyt per paukšius, kurie dabar kaip tik ir atskraidiną įvairias mutacijas ir trečiąją bangą. O dar stebimasi, kodėl žmonės taip nesupranta... Buvo valdžioje vieni, dabar moteriškės stojo į koronoviruso centrą, bet kažkaip ir joms nesiseka. Gal vieną kartą baikim tas nesamonęs ir pinigų plovimą, jei virusas yra, tai būkit malonūs ir uždarykite viską absoliučiai, ypač valstybinę sieną ir nieko neišleiskim ir neįleiskim bent porą mėnesių ir palikime dirbti tik maisto prekių parduotuves, vaistines ir gydimo įstaigas, laikinai stabdant visų įstaigų darbus, tame tarpe ir teismų su išlygomis baudžiamosiose bylose, stabdant notarų bei antstolių darbą ir tuomet matysime rezultatą. Na, o jei pučiamas ar išleidžiamas kai reikia oras iš šio burbulo, tai deja-vaistų nebus...

Kęstas

Lietuvoje prasideda eksponentinė užsikrėtimų koronaviruso variantais fazė. Grafiką galima rasti čia. Dabar pamatysime tikrą krizę. Šimonytė ir Landsbergio anūkas pasikars ant lempų virš jų darbo stalų. Mergelės iš liberaliųjų partijų rūkys marichuaną nesustodamos, kaip garvežiai. Ar kas nors moka Lietuvoje dar gražiai gyventi? O taip... Svetka iš Baltarusijos. Ji atidėjo revoliuciją Baltarusijoje iki rugsėjo. Vasaros atostogos. Kaitinsis saulėje prie Žaliųjų ežerų. Neima į galvą pralaimėjimo. Jėga. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

4

Didžiausia rizika, kad greitai žmonės neišlaikys ir išeis į gatves kovai su tuščiagalviu vyriausybė, kaip ir visoje Europoje ir Pasaulyje taip pat
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS