I. Šimonytė susitinka su Žemės ūkio tarybos nariais | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ SUSITINKA SU ŽEMĖS ŪKIO TARYBOS NARIAIS

  • 5

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį susitinka su Žemės ūkio tarybos nariais – jie aptars sausį ūkininkų protestuose iškeltas problemas ir kaip jos sprendžiamos.

„Aptarsime reikalavimų vykdymo eigą“, – BNS sakė tarybos pirmininkas Ignas Hofmanas.

Anot jo, pagrindiniai klausimai lieka pieno sektoriaus bei daugiamečių pievų problemos.

„Mes tikimės, kaip ir buvo žadėta, išgirsti (...) galutinį atsakymą dėl daugiamečių pievų, tikimės proveržio dėl situacijos pieno sektoriuje ir, be abejo, dėl rusiškų grūdų, nors jau Seimo nariai šitą projektą įregistravo“, – aiškino I. Hofmanas.

I. Hofmanas kovo pradžioje sakė, kad nesprendžiant, jo teigimu, tebesitęsiančios pieno krizės žemdirbių bendruomenė gali atnaujinti protestus. Anksčiau BNS jis teigė, kad svarbiausias ir ne vienerius metus keliamas klausimas dėl pieno kainų lieka „mirties taške“, esą daliai ūkių sunku išsilaikyti.

Premjerė savo ruožtu anksčiau teigė, kad su ūkininkų bendruomene bus diskutuojama dėl galimų sprendimų, tačiau būtina įvertinti galimas pasekmes smulkiems pieno ūkiams.

Žemdirbiai taip pat reikalauja panaikinti reikalavimą atkurti daugiametes pievas, stabdyti saugomų teritorijų plėtrą, susiaurinti apsaugos juostas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Panele kodel tu kalbedama visada juokies velnius galvoji kaip apknisti lietuvos gyventojus atsibodai jau iki ausu

Žemaitis

Žinoma, reikia skubiai aptarti seimo TS - Lietuvos Krikščionių Demokratų daugumos nubalsuotą samanės (kitaip žargonu - naminės, samagono, alkoholio) gamybą visur, kur įmanoma. Pirmyn ! Šalin Vyskupą Motiejų Valančių !

siūlau

dar daugiau lengvatų ūkininkams. Kurui be akcizo galite dar ir pvm panaikinti, tada kuras kainuotų 88centus. Dar panaikinkite ūkininkams ir pelno mokesčius. Žmonės neturi iš ko gyventi. Es išmokos nesiskaito....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS