I. Šimonytė: svarstoma, kaip užkirsti kelią elektros iš Astravo AE patekimui į Lietuvą | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: SVARSTOMA, KAIP UŽKIRSTI KELIĄ ELEKTROS IŠ ASTRAVO AE PATEKIMUI Į LIETUVĄ

Į Lietuvą vis dar patenkant elektrai iš Astravo atominės elektrinės, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad apie galimybes užkardyti elektros patekimą į šalį šiuo metu planus rengia Energetikos ministerija.

„Tas galimybes (užkardyti elektros patekimą iš Astravo AE – ELTA) būtent dabar mūsų Energetikos ministerija ir rengia“, – „LRT Radiju“ kalbėjo premjerė.

I. Šimonytės teigimu, pagrindiniai veiksmai, kurių šiuo metu galėtų imtis Lietuva, tai veikti kartu su kitomis Baltijos valstybėmis ir ES siekiant sustabdyti nesaugiai gaminamos elektros patekimą į šalį bei spartinti sinchronizacijos projektus su Vakarų tinklais.

„Ši situacija yra ilgų diskusijų objektas, būta daug diskusijų ir iki rinkimų apie vadinamąją metodiką, kur trišaliu pagrindu Baltijos valstybės turėjo sutarti dėl tam tikrų principų. Metodika dabar galioja, bet buvo kažkodėl bandoma daryti tam tikrų pakeitimų ir akivaizdu, kad priemonės, kurias mes čia galime padaryti, tai tiek veikti kartu su kitomis Baltijos valstybėmis ir ES, tiek savo uždavinius dėl sinchronizacijos su Vakarų tinklais kuo sparčiau įgyvendinti“, – tikino ji.

ELTA primena, kad pirmasis Astravo AE blokas jau veikia 100 proc. pajėgumu, pranešė Baltarusijos energetikos ministerija.

„Sausio 12 d., 19.57 val., pirmasis Baltarusijos atominės jėgainės blokas pasiekė nominalųjį energinio galingumo lygį“, – patvirtino Energetikos ministerijos atstovai.

Kaip teigia Energetikos ministerijos spaudos tarnyba, šiuo metu bloke atliekami statiniai ir dinaminiai testai, o juos atlikus per 15 parų bus atlikti galutiniai sistemų ir įrangos testavimo darbai blokui veikiant visu pajėgumu.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Pil.

Nereikia užkirsti kelią iš Astravo o reikia pirkti tiesiogiai Lietuvai iš Astravo .Nes elektrą iš Astravo pirks vokiečiai ir kiti kaip, kad iki šiol ,pirko pas Rusus ir perpardavė Lietuvai.Mes juk žinome.Jeigu pardavė Lietuva , atsisakė savo Ignalinoje "aukso kasyklos",tai atominės elektrinės,kurios pagalbą Lietuva būtų turtingesnė buvusi, būti galėjusi parduoti elektros perteklių ,kitoms šalims.Pagalvokite ko neteko Lietuva,po Černobyje avarijos atomineje elektrineje,buvo Ignalinos atomineje elektrinėje sumontuota pagalbinė avarinė sistema, patikrinti , atnaujinti reaktoriai.Uzdayta Ingalinos atominė elektrine ,yra didžiulė klaida.

nusibodo

tos nesamones isikando nuo pat rinkimu pradzios ta pacia giesmele ir gieda nesustodami juk visiems aisku jei estai ir latviai pirks ojie nezada atsisakyti tai per juos ir pas mus patenka tik musu tarpininkai pelna pasiima ir tautai aiskina kad darys viska kad baltarusiska elektra nepatektu jie ka nori susitarti su latviais kad tie elektros nepirktu is baltarusijos netikiu kad latviai atsisakys pigios elektros

RT

Tai sąmoningas kenkimas valstybei. Bet kiek durnam reikia būti, kad rinktum kenkėjus į valdžią?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS