I. Šimonytė: visomis priemonėmis turime įgyvendinti reikalavimą neįsileisti komercinio AE srauto | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: VISOMIS PRIEMONĖMIS TURIME ĮGYVENDINTI REIKALAVIMĄ NEĮSILEISTI KOMERCINIO AE SRAUTO

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorei „Litgrid“ ketvirtadienį informavus kitų BRELL sutarties šalių, tarp jų ir Baltarusijos, operatorius, apie pradedamą teisinį procesą dėl Lietuvos ir Baltarusijos elektros jungčių kontrolės, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad turėtų būti naudojamos visos priemonės įgyvendinti įstatymo reikalavimą į Lietuvą neįsileisti komercinio Astravo atominės elektrinės (AE) srauto.

„Kadangi yra išduota licencija komerciniam eksploatavimui, tai natūralu, kad (...) Energetikos ministerija ėmėsi papildomų veiksmų, kadangi mes Lietuvoje turime labai aiškų įstatymą, kuris neleidžia komerciniam srautui į Lietuvą patekti. Visos priemonės turėtų būti naudojamos tam, kad šitas reikalavimas būtų įgyvendintas“, – Briuselyje žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Briuselyje viešinti premjerė sakė aptarusi Astravo AE problematiką su Europos Vadovų Tarybos ir Europos Komisijos vadovais.

„Astravo AE temą aptarinėjome išplėstinai, dar manau, kad turėsime galimybę aptarti ir su Europos Parlamento pirmininku. Tai yra tokia tema, kuri šiaip nėra Lietuvos tema, bet daugeliu požiūrių europinė tema, nes vienas klausimas yra techninis nesaugumo klausimas. Puikiai žinome, kad rekomendacijos ir kiti reikalavimai, kurie reikalaujami tokio pobūdžio projektui, niekada nebuvo Lukašenkos įgyvendinami“, – sakė I. Šimonytė.

Baltarusijos ekstremaliųjų situacijų ministerija pranešė išdavusi licenciją pradėti Baltarusijos AE 1-ojo energijos bloko pramoninį eksploatavimą.

Šiuo metu Baltijos šalys tęsia derybas dėl trišalės prekybinių pralaidumų su trečiosiomis šalimis nustatymo metodikos. Latvija ir Estija taiko dvišalę metodiką, kuriai nepritarė Lietuvos nacionalinė reguliavimo institucija.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kai balsuojame pagalvokim

Sita moteriausybe jau seniai buvo laikas paleisti i namucius savo turtu skaiciuoti.Tautai tai ji peilis po kaklu.Kai tik konservatoriai ateina i valdzia tai tik sudaro tokias salygas Lietuvos gyventojams,kad jie nori ar ne turi begti is Lietuvos darbo ir gyvenimo salygu gerintis kitoje salyje,Juk jau visi seniai zinome ka sugeba sita valdzia kai tik atsiseda i turtingas kedes- kyla kainos,kylaislaidos,atsiranda ivairiausios neissprestos problemos,kainuojancios labai daug/nes su mazu negi prasidesi/.Todel nuolat vis kas nors jiems valdant brangstdabar nusitaike i elektra ir dujas- o faktiskai tai i viska kas yra gaminama,nes ten reikia ir elektros ir duju.JEI TIKEJOMES,KAD GAL JAU SIEKTIEK ATSIGAUSIME,TAI DABAR TIK TIKEKIMES -AR ISGYVENSIME,KAIP ISSILAIKYSIME BUTUS,KIEK KAINUOS MAISTO PRODUKTAI

Isvada

Viena sneka, kita daro. Konservu prokremliska taktika.

Premjere

kol tamsta Briuselyje pasakas seki runkeliai jau gauna tel zinutes kad elektra pabrango. Puiku ar ne?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS