I. Šimonytė: Vyriausybės pasiūlyti sprendimai dėl infliacijos mažinimo jau duoda savo vaisių | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: VYRIAUSYBĖS PASIŪLYTI SPRENDIMAI DĖL INFLIACIJOS MAŽINIMO JAU DUODA SAVO VAISIŲ

Paskelbus naujausius infliacijos duomenis, premjerė Ingrida Šimonytė tvirtina, kad gegužės viduryje su valstybės biudžeto patikslinimu priimtos priemonės jau duoda rezultatą.

 

Statistikos departamentas skelbia, kad metinės infliacijos įvertis pagal suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI), sudaro 20,8 proc., o mėnesio vartotojų kainų pokytis siekia 0,7 proc.

„Vyriausybės pasiūlyti sprendimai jau duoda savo vaisių. Matome, šiandien paskelbtas išankstinis liepos infliacijos įvertis. Vis dar didžiausia infliacijos dalis yra būstas, šildymas ir komunalinės paslaugos, bet nuo liepos 1 d. įsigaliojo šildymo kainų lubos. Kainos didėjo, bet Vyriausybė Seimui pasiūlė didelę dalį šildymo kainų kompensuoti ir tai buvo padaryta“, – interviu naujienų agentūrai ELTA kalbėjo I. Šimonytė.

„Jeigu to būtų nebuvę, mes būtume turėję visiškai kitus skaičius“, – pridūrė ji.

Ministrė pirmininkė atkreipia dėmesį, kad dėl sprendimų, susijusių su šildymo kainų įšaldymu, Vyriausybė buvo susilaukusi Valstybės kontrolės ir kitų institucijų kritikos, kadangi šios priemonės buvo taikomos horizontaliai – visiems gyventojams, nepriklausomai nuo jų pajamų.

„Mes manome, kad infliacijos augimui „įžeminti“ toks horizontalus sprendimas buvo vertingas“, – pabrėžė ji.

Apskritai, I. Šimonytės vertinimu, praėjusių metų pabaigoje vykęs 2022 m. biudžeto priėmimas vyko gan sklandžiai. Anot jos, biudžetu „iš principo buvo patenkinta“ net Seimo opozicija. Tačiau karas Ukrainoje, energetikos kainų šuolis privertė imtis papildomų priemonių.

„Praėjus keletui mėnesių turėjome peržiūrėti biudžetą. Manau, kad ta peržiūra buvo sėkminga. Dabar Reikia leisti toms priemonėms pradėti veikti. Jeigu rudenį reikės papildomų priemonių, tuomet tos priemonės bus. Nors manome, kad užtikrinti šildymo kainų stabilumą sugebėsime kitais būdais“, – tikino I. Šimonytė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS