I. Trinkūnaitė pasitraukė iš „Foxpay“, svarsto ginčyti Vyriausybės nutarimą | Diena.lt

I. TRINKŪNAITĖ PASITRAUKĖ IŠ „FOXPAY“, SVARSTO GINČYTI VYRIAUSYBĖS NUTARIMĄ

  • 8

Finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininkė Ieva Trinkūnaitė atsistatydino iš bendrovės valdybos pirmininkės pareigų ir svarsto ginčyti Vyriausybės nutarimą dėl jos neatitikties nacionalinio saugumo interesams, šeštadienį paskelbė įmonė.

Pasak išplatinto pranešimo, taip siekiama užtikrinti bendrovės veiklos tęstinumą.

I. Trinkūnaitė teigia svarstanti galimus teisinius žingsnius dėl Vyriausybės nutarimo apie jos neatitiktį nacionalinio saugumo interesams.

„Sprendimą pasitraukti iš valdybos priėmiau, išsamiai susipažinusi su Vyriausybės nutarimu, tačiau jo turinys ir argumentai man sukėlė nemažai klausimų. Po konsultacijų su teisininkais nuspręsiu dėl tolimesnių savo žingsnių“, – pranešime cituojama I. Trinkūnaitė.

Anot bendrovės, Lietuvos bankui pateikta naujo valdybos nario kandidatūra, siekiant užtikrinti nenutrūkstamą „Foxpay“ veiklą ir įsipareigojimų vykdymą klientams.

„Tikimės, kad Lietuvos bankas, suprasdamas situacijos svarbą, operatyviai įvertins pateiktą kandidatūrą“, – sako I. Trinkūnaitė.

Ji užtikrina, kad su visomis kontroliuojančiomis institucijomis glaudžiai bendradarbiaujama dėl visų pastaruoju metu iškilusių klausimų.

Dėl ryšių su „Foxpay“ savininke I. Trinkūnaite ir jos sugyventiniu, dėl finansinių nusikaltimų kalėjusiu Vilhelmu Germanu ketvirtadienį atsistatydino socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Jos sutuoktinis Mindaugas Navickas dar neseniai taip pat dirbo „Foxpay“ valdyboje, 2023 metų pabaigoje ir šių metų pradžioje jai vadovavo.

Nepaisant to, kad 2022 metais po įvairių institucijų patikrinimų I. Trinkūnaitei buvo leista įsigyti „Foxpay“, šiemet vyriausybinė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija nustatė jos kaip galimos strateginės investuotojos neatitiktį nacionalinio saugumo interesams, BNS anksčiau patvirtino Vyriausybės spaudos tarnyba.

I. Trinkūnaitė šiemet nesėkmingai bandė įsigyti šalia Vilniaus oro uosto biurų pastatą valdančią M. Navicko įmonę „Litlab“, kurios akcininke anksčiau yra buvusi ir pati M. Navickienė.

Lietuvos bankas šiuo metu atlieka „Foxpay“ ir jos savininkės veiklos patikrinimą, atskirą patikrinimą generalinės prokurorės nurodymu atlieka ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

verneris

Kol nepradės jų sodinti ,tol jie darys aferas nebaudžiami ir dar akis draskys.

Expert

Organizuota nusikalstama grupė,plius Navickienė,Stepukonis,Centrinio banko valdytojas ir dar asmenų kuriuos pažįsta visa Lietuva.Čia vadinasi pinigų plovimo mašina.

Pis

"jei kam nors nepatinka dabartine valdzia , gales po keturiu metu issirinkti kita..."
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS