Inovatyvioms įmonėms – galimybė išbandyti produktus ir paslaugas visame pasaulyje | Diena.lt

INOVATYVIOMS ĮMONĖMS – GALIMYBĖ IŠBANDYTI PRODUKTUS IR PASLAUGAS VISAME PASAULYJE

  • 0

Lietuvos bankas prisijungė prie pasaulinės bandomosios finansinių inovacijų aplinkos (angl. global sandbox) iniciatyvos, kuria su reguliuotojų pagalba siekiama padėti įmonėms išbandyti inovatyvius produktus, paslaugas ar verslo modelius daugiau nei vienoje jurisdikcijoje.

„Dalyvaudami šioje iniciatyvoje ne tik padėsime įmonėms išbandyti jų produktus ar paslaugas gerokai didesniu masteliu, tačiau kartu efektyviau stiprinsime ryšius ir keisimės informacija su kitų valstybių priežiūros institucijomis, o tai leis skatinti inovacijas vieno balso principu“, - sako Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

Lietuva, atstovaujama Lietuvos banko, pirmoji iš euro zonos šalių prisijungė prie Pasaulinio finansinių inovacijų tinklo (angl. Global Financial Innovation Network, GFIN), kuris vienija 29 pasaulio organizacijas iš daugiau nei 15 jurisdikcijų (tarp jų - Australija, Honkongas, Jungtinė Karalystė, Singapūras ir kt.).

Šis tinklas įkurtas šių metų sausį, jo tikslas - skatinti finansines inovacijas, kurios leistų didinti konkurenciją, mažinti išlaidas, siūlyti vartotojams geresnės kokybės ir vertės paslaugas. Projektas taip pat leis stiprinti priežiūros institucijų bendradarbiavimą, keistis požiūriais ir patirtimi finansinių inovacijų klausimais.

Pradinę pasaulinės bandomosios finansinių technologijų aplinkos iniciatyvą pasiūlė Jungtinės Karalystės finansinių paslaugų priežiūros institucija (ang. Financial Conduct Authority, FCA).

Suvienijusios jėgas skirtingų pasaulio šalių finansų rinkų priežiūros institucijos kviečia įmones dalyvauti bandomojoje programoje, kuri, joms bandant inovatyvius produktus ir paslaugas, leistų lengviau rasti bendrą kalbą su įvairių pasaulio šalių priežiūros institucijomis.

Įmonės, kurias domina tokia galimybė, turėtų pasirinkti jurisdikcijas, kuriose norėtų išbandyti finansinę inovaciją ir atitinkamai priežiūros institucijai pateikti paraišką iki šių metų vasario 28 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS