Įsikurti Lietuvoje svarsto dešimtys baltarusiškų IT kompanijų | Diena.lt

ĮSIKURTI LIETUVOJE SVARSTO DEŠIMTYS BALTARUSIŠKŲ IT KOMPANIJŲ

  • 0

Po Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kvietimo į Lietuvą perkelti Baltarusijos ir Rusijos verslus, tai daryti galimybę svarsto kelios dešimtys bendrovių, skelbia naujienų portalas „Delfi“.

Užsienio investicijų skatinimo agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovas Elijus Čivilis teigia, kad dėl persikėlimo į Lietuvą kalbamasi su maždaug apie 60 įmonių, iš kurių dauguma yra jau esami agentūros klientai iš Baltarusijos.

„Mūsų strategija – dirbti su įmonėmis, kurios jau čia įsikūrusios, investavusios ir ieško galimybių, kaip vieną iš savo padalinių relokuoti į Lietuvos teritoriją. Didžioji dauguma kompanijų – apie 70 proc. – yra baltarusiškos technologijų kompanijos, kurios kuria žaidimus arba mobiliąsias programėles, o kiti – daugiausia JAV, yra keletas netgi lietuviškų kompanijų, kurios nori išsikelti. Pačių rusiško kapitalo įmonių susidomėjimas – labai mažas“, – laidoje „Delfi tema“ kalbėjo E. Čivilis.

Anot jo, nuo karo Ukrainoje pradžios į Lietuvą jau yra atvykę keli šimtai specialistų.

Darbuotojai iš Rusijos bei Baltarusijos bei jų šeimų nariai į Lietuvą gali paprasčiau persikelti gyventi ir dirbti į Lietuvą. Tai numatantis vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės įsakymas įsigaliojo kovo 23-iąją ir taikomas nepaprastosios padėties metu.

Gairės: Baltarusija, Rusija, karas Ukrainoje, it kompanijos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS