Įspėja: siuntos kai kurių adresatų iki Kalėdų gali ir nepasiekti | Diena.lt

ĮSPĖJA: SIUNTOS KAI KURIŲ ADRESATŲ IKI KALĖDŲ GALI IR NEPASIEKTI

  • 1

Dovanos adresato iki švenčių jau nepasieks? – tokio klausimo teiravosi LNK.

Apie esamą situaciją žurnalistai kalbėjosi su bendrovės Lietuvos paštas Klientų patirčių valdymo departamento vadove Deimante Žebrauskaite.

„Žmonės mėgsta siųsti siuntas per „LP Express“ paštomatus. Jei lygintume su praėjusiais metais, šiemet siunčia du kartus daugiau. O jei šį šventinį laikotarpį lygintume su praėjusiu, tai Lietuvos pašto paštomatais keliauja 40 proc. daugiau siuntų. Tai tikrai įtemptas laikas“, – sakė pašnekovė.

Paklausta, ar pastebi, kokį nors vyraujantį siuntų tipą, D. Žebrauskaitė paminėjo, kad didžioji siuntų dalis yra daiktų, kurie įsigyti ekektroninėse parduotuvėse. Ji svarstė, kad taip paštomatais besinaudojantys klientai veikiausiai pasirūpina šventinėmis dovanomis.

„Šiam kalėdiniam laikotarpiui ruošėmės nuo vasaros – ieškojome sprendimų, išplėtėme daugiau negu 60 paštomatų. Panašiai tiek pastatėme ir naujų populiariausiuose mikrorajonuose arba vietose, kur jų gyventojai labiausiai pasigesdavo. Taip pat yra nauja paslauga – visas paštomatams skirtas siuntas galima palikti pašto skyriuose, jei jos yra suformuotos Lietuvos pašto savitarnoje“, – kalbėjo Lietuvos pašto atstovė.

Ji neslėpė, – Lietuvos paštas taip pat susiduria su darbuotojų trūkumu, todėl šiam šventiniam laikotarpiui buvo suplanuota samdyti 130 papildomų kurjerių, 30 Kontaktų centro specialistų, nes sulaukiama daug skambučių. „Šiuo metu dar šiek tiek darbuotojų trūksta. Dažniausiai – kurjerių, bet jų trūkumui suskaičiuoti užtenka poros rankų pirštų. Jaučiamės, kad esame pakankamai pasiruošę tam, kad visiems galėtume pristatyti Kalėdas laiku“, – šyptelėjo D. Žebrauskaitė.

Kol kas problemų šiam tikslui pasiekti esą nekyla, tačiau, pridūrė ji, jau nuo lapkričio vidurio žmonės skatinami kuo greičiau atsiimti savo siuntą, nes tuščių dėžučių paštomatuose beveik nebūna. 

„Jei kalbėtume apie siuntimą „LP Express“ paštomatais, tai tikrai visa ši savaitė dar yra, kai galima išsiųsti siuntas įdėjus tiesiai į paštomatą ir tikintis, kad jos pasieks iki Kalėdų. Manome, kad gruodžio 19 diena yra ta paskutinė diena, kai įdėjus į paštomatą dar būtų galima tikėtis, kad siunta nukeliaus gavėjui iki Kalėdų. Tuo tarpu, jei įsigyjama elektroninėse parduotuvėse, reikėtų suskubti – užsisakyti savo dovanas vėliausiai iki 15 dienos. Dėl to, kad elektroninė parduotuvė dar turi paruošti siuntas, kad perduotų mums“, – patarė pašnekovė.

O ko tikėtis tiems, kurie išsiunčia atvirukus, laiškus paštu? „Šiuo metu stebime 92-94 proc. laiškų arba atvirukų, arba siuntų, keliaujančių pašto skyriuose. Pristatome per vieną dvi darbo dienas. Kol kas ypatingų vėlavimų neturime, bet sunku prognozuoti, nes siuntų srautas labai stipriai auga, tai tikrai reikėtų suskubti išsiųsti savo siuntas, dovanas, atvirukus Lietuvoje jau šią savaitę“, – akcentavo ji.

Pasak D. Žebrauskaitės, yra siunčiančių ir į svečias šalis, tačiau išsiųsti į užsienį – JAV, Didžiąją Britaniją, Airiją ar Norvegiją, dabar jau yra vėloka tiktintis, kad siunta gavėją pasieks iki švenčių. Tai esą reikia padaryti lapkričio pabaigoje arba pirmąją gruodžio savaitę. „Šiuo metu jau sunku įsipareigoti, kad siunta pasieks siuntos gavėją iki švenčių“, – atviravo Lietuvos pašto atstovė.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

>

O ko jus norit,Pastas "valstybinis",bet ikainiai kils,siuntiniai eis per B-rusija,pagal papildoma sutarti,is ten ves LG,pagal spec.ikainius,vot teip.Taip "nusprende" direktoriai-nacalnikai,ir "vsio tut zakonno" !? P.S Nuo lovio ,nepatenkintus daviniu,issivede milicinkas, clenu koolicionuoja-apzada ... "op...zicijai" !?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS