Įvertino lietuvių kiekį Lenkijos parduotuvėse: jausmas lyg būčiau Vilniuje, o ne Suvalkuose | Diena.lt

ĮVERTINO LIETUVIŲ KIEKĮ LENKIJOS PARDUOTUVĖSE: JAUSMAS LYG BŪČIAU VILNIUJE, O NE SUVALKUOSE

  • 40

Į Lenkiją apsipirkti važiuojantys lietuviai sako, kad to, kas kaimynystėje vyksta šiandien dar nematė. Iš visos Lietuvos suplūdę žmonės šturmavo parduotuves, informuoja LNK.

Šią savaitę panaikinus PVM maisto produktams, beveik visose parduotuvėse Lenkijoje prie parduotuvių nutįso žmonių eilės. Lietuviai čia su važiavo ne po vieną – didžiuliais būriais, o eilėje įeiti į parduotuvę tenka laukti ir po valandą.

„Matote ant mašinų numerių, kas čia darosi – vien lietuviai. „Biedronkoje“ buvome, „Lidle“ užsikišę viskas pilnai“, – teigė parduotuvės aikštelėje sutiktas vyras.

Kosmosas. Katastrofa. Eilės – vien lietuviai. Toks jausmas, kad kažkur Vilniuje esu, tikrai ne Suvalkuose.

„Kosmosas. Katastrofa. Eilės – vien lietuviai. Toks jausmas, kad kažkur Vilniuje esu, tikrai ne Suvalkuose“, – pasakojo kitas pašnekovas.

„Visur, kur neužsuksi, visur lietuviai ir perka labai daug tikrai. Ir visur eilės, visur reikia pastovėti“, – sakė moteris.

Lietuviai iki viršaus prikrautus vežimus iš parduotuvių tempia ne po vieną. Žmonės perka viską iš eilės ir sako, jog už pilnutėlį vežimą prekių sumoka apie 100 eurų. „Už du vežimus mes nesumokėjome net 200 eurų. Lietuvoje du maišus neši – 100 eurų“, – skaičiavo pašnekovė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Mėsos, saldainių, saldumynų. Visko“, – paklaustas, ką perka parduotuvėje, vardijo vyras.

„Pagrinde žalią mėsą, mėsos produktus – virtas dešras, dešreles“, – pasakojo kitas Lenkijoje sutiktas lietuvis.

„Jaučiasi skirtumas, mes duodame uždirbti lenkams, o lietuviai durniai – niekas nekaltas“, – štai tokią poziciją rėžė kitas pašnekovas.

Iš tikrųjų reikia kai kurias prekes paskaičiuoti, bet skirtumas tikrai jaučiasi labai didelis.

„Iš tikrųjų reikia kai kurias prekes paskaičiuoti, bet skirtumas tikrai jaučiasi labai didelis“, – tikino moteris.

Perka ir degalus

Prie degalinių – irgi mašinų eilės. „Žiūriu benzinas 1,14 95-as. Pas mus 1,5 euro. Tai išlošiame 40 centrų ant litro“, – skaičiavo vairuotojas.

„Apsipirkti maisto atvažiavome ir degalų užsipilti prie to paties“, – teigė kita žurnalistų kalbinta moteris.

Paklausta, ar jaučiasi kainų skirtumas, pašnekovė tikino: „Didelis. Litras kuro, dyzelis tai litras skaityk 22 centai. Tai yra skirtumas“.

Lietuviai degalų prisipila ne tik į bakus, bet pila ir į kanistrus, veža atsargas į Lietuvą. Kad panaikinus PVM degalų kaina nukrito smarkiai, patvirtina degalinių vadovas. Vyras, degalinėje dirbantis ne vieną dešimtmetį, sako, kad dabar Lenkijoje degalų kuro kaina mažiausia kokią kada nors teko matyti. „Labai daug atvažiuoja iš pasienio žmonės, kurie gyvena Sangrūdoje, Kalvarijoje, iš Lazdijų atvažiuoja žmonės“, – teigė degalinės vadovas Vytautas Žimnickas.

Visur, kur neužsuksi, visur lietuviai ir perka labai daug tikrai. Ir visur eilės, visur reikia pastovėti.

Lenkijos lietuviams kainos vis tiek per aukštos?

Lenkijos lietuviai situaciją mato kitaip ir sako, kad prekės net ir pabrango. „Kainos pabrango, bet laukiame, gal kažkiek atpigs, ypač valgis, maistas“, – teigė moteris.

„Labai brangu, kur sviesto kaina, kurį aš perku, buvo arti keturių zlotų, dabar aštuoni“, – skaičiavo kitas pašnekovė.

Lietuviai verslininkai taip pat sako, kad čia gyvenantieji net ir panaikinus PVM didelio pokyčio nepajaus. „Prekės, kuriomis apsiprekinome anksčiau, jos supigo, bet dabar, kai ateina naujos, mes matome, kad yra dar brangesnės ir, man atrodo, kad lentynose niekas nepasikeis“, – sakė parduotuvės „Dzūkas“ direktorė Elena Pajaujienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Muu

Reikia ziureti kur ka pirkti. Nes ten kokybe prekiu ivairi. Mesa kolega imdavo tiesiai is skerdyklos

juokina

Kaimynas parsiveze is Lenkijos mesos tai pasiule ir man jai noriu gali perleisti pora kilogramu tai as paemes nieko nelaukes paspirginau prie bulviu koses tai is puses kilogramo gal liko apie simtas gramu spirguciu ir tauku

50 eur logika

Suprantu taupymą, bet logikos jokios trenktis ir sugaišti 6-8 val, tam kad sutaupyt 50 eur. Paimk pamainą, klientą, darbą šeštadienį ir uždirbsi tą 50 eur. Tiesiog dirbt tingisi ir tiek.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS