A. Izgorodinas: bankrotų maitinimo versle daugės | Diena.lt

A. IZGORODINAS: BANKROTŲ MAITINIMO VERSLE DAUGĖS

 Šiemet kritus restoranų ir kavinių apyvartai, rinkoje didėjant spaudimui dėl atlyginimų bei trūkstant darbuotojų daugės šio sektoriaus įmonių bankrotų, sako „Citadele“ banko ekonomistas Aleksandras Izgorodinas.

„Nematau galimybių, kad restoranai sumažins kainas (...). Lietuvos ekonomika vis labiau atsigauna ir tikėtina, kad ekonomikos atsigavimas stiprės, mes matysime vis aštrėjantį darbuotojų trūkumą apskritai darbo rinkoje. Tai palies restoranų ir kavinių rinkų segmentą – bus daugiau bankrotų“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė A. Izgorodinas.

Anot jo, didžiausia bankrotų rizika yra vidutinės klasės, mažiausia – pigesnio ir prabangaus segmento restoranams, kurie mažiausiai jautrūs recesijai arba infliacijai.

„Rinkoje bus toks bado žaidynių laikotarpis, kai restoranuose išliks tie, kurie yra stipriausi, efektyviausi“, – kalbėjo ekonomistas.

Jo teigimu, 8,6 proc. maitinimo sektoriaus apyvartos kritimą sausio–gegužės mėnesiais labiausiai lėmė vidutinės klasės segmentas, nes jų kainos pasiekė vartotojams psichologiškai nepatogų lygį ir skatina juos dažniau valgyti namuose.

„Lietuvos gyventojų nuomonė apie finansus yra geriausia nuo 2007 metų kovo mėnesio, bet (...) gyventojai negali leisti sau leisti pinigų restoranuose, tiesiog kainos pasiekė tokį lygį, kuris yra psichologiškai nekomfortiškas“, – sakė A. Izgorodinas.

Jis mano, jog šio verslo kainų augimas nesusijęs su didesniu pridėtinės vertės mokesčiu (PVM), kuris nuo sausio išaugo nuo 9 iki 21 proc.

Analitiko teigimu, šiuo metu matoma perkamosios galios atsigavimo pradžia, kuri kol kas labiausiai palietė maisto segmentą, tačiau tikėtina, kad atsigavimas pasieks ir kitus segmentus.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Angry

a glas of small bier 3.50 / 4.50 euro, and tat are normel ? the kavine are a no go territory for the normel custom and stop visit the bar. off sit long time on one glas drinks. it are not normel tis prijzen for a simple glas of bier.

Yra kur judet

Tallinne michelin rekomenduotam restorane žuvies patiekalas 12-16€ , palangytej tik šaltiakus gautum

Dieds

Jau pastebim kainu mažejima klp , rinka pildosi tik dabar
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS