K. Navickas sako pats trauktis iš ministro posto neketinantis | Diena.lt

K. NAVICKAS SAKO PATS TRAUKTIS IŠ MINISTRO POSTO NEKETINANTIS

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkui Kaziui Starkevičiui pareiškus, kad sprendimas dėl žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko likimo gali būti priimtas dar iki interpeliacijos, pats ministras sako pats trauktis neketinantis.

„Tegul Kazys plėtoja, aš nekomentuosiu, nes kol kas jokių prielaidų, kad būtų kitaip ir aš nelaukčiau interpeliacijos, neturiu“, – BNS antradienį sakė K. Navickas.

„Dabar net neturiu interpeliacijos, tai ką galiu komentuoti. Jei kažkas bėga į priekį, tai tegu bėga, bet čia Kazio nuomonė, tai jo ir klauskite, neturiu ką komentuoti“, – pridūrė jis.

Valdančiųjų konservatorių atstovas K. Starkevičius, paklaustas, ar jo nuomone, ministras gali toliau dirbti Vyriausybėje, LRT radijui teigė manantis, jog sprendimą priims premjerė arba pats ministras.

„Jis yra Vyriausybės narys, tai sprendžia premjerė arba ir pats ministras turi spręsti. Jau buvo viena interpeliacija, iš savo patirties neatsimenu, kad vienam ministrui būtų dvi interpeliacijos, taip kad čia irgi kažką pasako“, – teigė parlamentaras.

„Turi priimti premjerė sprendimą, ir galvoju sprendimas vienoks ar kitoks bus, arba pats ministras turi apsispręsti. (...) Aš galvoju, kad iki tol (interpeliacijos – BNS) bus priimti sprendimai“, – sakė K. Starkevičius.

Diskusijas dėl K. Navicko likimo paskatino ir premjerės patarėjo žemės ūkio klausimais Igno Jankausko pasitraukimas iš posto, o jį lėmė ir nesutarimai su K. Navicku, – esą su juo nepavyko suderinti ir išspręsti problemų dėl pieno krizės.

Pasak buvusio patarėjo, ministras „nuėjo lengviausiu keliu“ ir dėl 8 mln. eurų paramos paskirstymo sprendimą priėmė nesitardamas su žemdirbiais: „Nuo pat pradžių mano vienas iš pagrindinių darbų ir misijų buvo priartinti ministrą prie ūkininkų, bet kažkaip jam tas labai nesisekė, taip pat ir šį kartą įvyko“. 

K. Navickui interpeliacijos iniciatoriai antradienį iki vakaro derino pusšimtį klausimų. Daugiausia jų susiję su krize pieno sektoriuje, reformomis ministerijos pavaldžiose įstaigose, problemomis skirtingose žemės ūkio šakose.  

Interpeliacijos iniciatoriai padėtį žemės ūkio sektoriuje vadina kritine ir abejoja ministro gebėjimu ją suvaldyti.

K. Navickas netrukus turėtų gauti Seimo nario įgaliojimus – jis užims mandato atsisakiusio buvusio konservatoriaus Mykolo Majausko vietą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

taip tai taip ,ale....

to pacano ,kur ant pilvo visai Lietuvai rodė taturiruotę, ir su kuolu iš šiltos kėdės neišmuši. O reiktų , vardan tos ,škia.

ekonomistas

Nu jau komentaruose diagnozės tai vaje, vaje. Bet iš kitos pusės nesuprantu ir premjerės, su visa pagarba jai, kodėl nepakeisti kitu. Ką jau Navickas taip gerai, teisingai padarė? Kitas darytų tą patį, bet būtų užčiaupti didieji rėksniai. O ministru pastačius Valionį- pamatytume kaip yra lengva kritikuoti ir kaip sunku visiems įtikti

jis ant tiek p a s m i r d ę s , jog

negeba atsikelti --jį būtina n u s t u m t i
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS