K. Navickas: vilkinimas urėdijų nuo pertvarkos neišgelbės | Diena.lt

K. NAVICKAS: VILKINIMAS URĖDIJŲ NUO PERTVARKOS NEIŠGELBĖS

  • 2

Miškų įstatymo pataisos dėl urėdijų reformos jau kelias savaites sukasi uždarame rate tarp Seimo valdybos, komitetų bei komisijų ir kol kas nėra nei priimtos, nei atmestos, tačiau aplinkos ministras Kęstutis Navickas sako, kad toks akivaizdus vilkinimas urėdijų nuo pertvarkos neišgelbės.

Kiek man tenka kalbėtis su Seimo vadovybe, Seimo valdybos nariais, jie yra nusiteikę gana ryžtingai, nes tas laiko tempimas sekina visų kantrybę. Žinoma, matyti labai akivaizdus oponentų tikslas urėdijų pertvarkos klausimą vilkinti visą kadenciją, kad reforma apskritai neįvyktų“, - interviu „Verslo žinioms“ sakė aplinkos ministras.

Anot jo, norint pasiekti proveržį, negalima leisti dominuoti procedūroms:

„Taip, demokratinės procedūros išlaikytos turi būti, darbuotojų interesai ginami taip pat. Bet šiuo atveju apie ką mes kalbame? Tai yra akivaizdus vilkinimas. Dabar aš dar labiau tikiu, kad Miškų įstatymo pataisos Seime bus priimtos, nes kiek pasikalbu su parlamento nariais, kurie gal dar abejojo dėl vienokių ar kitokių interesų, dabar jie, matydami tą vilkinimą, apsisprendė palaikyti pertvarką“, - teigė K.Navickas.

BNS primena, kad Vyriausybės patvirtintas urėdijų pertvarkos planas numato, kad vietoj Generalinės urėdijos ir 42 rajonuose esančių urėdijų  bus įsteigta 25 skyrius turinti viena valstybės įmonė „Lietuvos valstybiniai miškai“. Prie šios įmonės ketinama prijungti ir Miškotvarkos institutą, kuriame dabar dirba 96 žmonės, o ateityje jų liks perpus mažiau.

Dabar visus valstybinius miškus valdo Generalinė miškų urėdija ir 42 miškų urėdijos, jose dirba apie 4 tūkst. miškininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jonas

seniai reikejo ardyti ta korupcijos irstva. nes vagiami ir svaistomi bebrotiski pinigai. bet juos dengia socdemau partija....

akivaizdu .....

........ permainos prasidės tik šią ministeriją reformavus ........... ar , taupant etatus , prijungt prie ūkio ministerijos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS