Kai kurie turgaus prekiautojai nemaloniai nustebins išsiilgusius šviežių žalumynų | Diena.lt

KAI KURIE TURGAUS PREKIAUTOJAI NEMALONIAI NUSTEBINS IŠSIILGUSIUS ŠVIEŽIŲ ŽALUMYNŲ

Šviežių žalumynų ir daržovių išsiilgę pirkėjai dairosi jų turguose, tačiau dažnas keiksnoja pardavėjus, mat kainos eurais, palyginti su litais, išaugusios kone dvigubai. Žmonės skaičiuoja, kad per akcijas labiau apsimoka pirkti prekybos centruose.

Klaipėdos turgų prekiautojų teigimu, pakelti kainas privertė brangstantis pragyvenimas.

Petražolių ar svogūnų laiškų ryšulėlį kai kurie parduoda po 40 euro centų. Šviežių salotų ar špinatų ryšelis pernai kainavo litą, šiemet – pusę euro ar daugiau. Pasipiktinę dalis pirkėjų sprunka į prekybos centrus.

„Kaina nepatiko Jeigu rūgštynių maišelis, kelios rūgštynės, – 40 euro centų. (...) 50 centų – daugiau nekainavo rūgštynės [pernai], o dabar 40 euro centų“, – sako pirkėjas vyras.

„Nežinau, bet tikrai kažkaip pigiau pirkdavom. Kai būdavo litais, buvo pigiau. (...) Mažiau į turgų, nes būna, kad daugiau parduotuvėj akcijų“, – sako pirkėja moteris.

Turgaus prekiautojai sako, kad prekyba, palyginti su pernai, šį pavasarį sumenkusi penktadaliu. Žmonės ne tik esą rečiau užsuka į turgų, bet ir perka mažesniais kiekiais. Tačiau nuleisti kainų prekybininkai neskuba. Esą pavasarį, kol daržovės auginamos šiltnamiuose, kainuoja brangiau. O atpigti žalumynai turėtų vasarą, kai augs jau po atviru dangumi.

Ir tik kai kurie jau dabar ryšelį šviežių žalumynų parduoda po trisdešimt euro centų, pakėlę kainą keliais, o ne keliasdešimčia centų.

Kai kurie brangiau už daržoves prašantys prekiautojai tiesiog nededa etikečių su kainomis. To nepastebėjus galima apsipirkti brangiau, nors, pavyzdžiui, šalia prekiaujanti moteris tokį patį ryšelį salotų parduoda 20 centų pigiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

manau, kad

saugiau pirkti is prekybos centro.

..

nepirkti,gales patys savo apipurkstas gerybes valgyti...

mobiliam turgelyje pirkau

pirkau pas moteri svogunu laiskus.salotos svogunu laiskai baisiai slapi.paklausiau jos bet sako ploviau.ivyniojo i celofana .jau 5d guli nei vysta nei puna.jei butu vandeniu apslakstyti svogunai jie jau butu supuve.taip sake darzoviu augintoja pazystama.reiskia darzoves purskia gelem laistyt xemikalais.nepirkit slapiu salotu ir svogunu laisku .daugiau pirksiu tik sausus.tie zemdirbiai kur patys augina tai kiekviena diena stovi turguj.kada jie augina tai nezinau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS