Kai kuriuos prastos būklės senos statybos daugiabučius ketinama griauti | Diena.lt

KAI KURIUOS PRASTOS BŪKLĖS SENOS STATYBOS DAUGIABUČIUS KETINAMA GRIAUTI

  • 4

Aplinkos ministerija, pasitelkusi išorės ekspertus, rengia galimybių studiją, kuria norima suformuoti galimybes renovuoti arba visai nugriauti prastos būklės sovietmečiu statytus daugiabučius, penktadienį rašo portalas delfi.lt.

Šia galimybių studija planuojama įsivertinti galimus perstatymo modelius, jų galimus finansavimo šaltinius, daugiabučių gyvenamųjų namų atranką, pagal kokius kriterijus bus atrinkti gyvenamieji kvartalai.

Aplinkos ministerijos Statybos ir teritorijų planavimo politikos grupės vyriausiasis specialistas Martinas Nyderis sako, kad studija turėtų būti parengta ir pristatyta iki kitų metų vidurio.

Jo teigimu, daugiabučių, kuriems bus reikalinga renovacija arba demontavimas, sąrašą rengs savivaldybės. Jos spręs, kurie kvartalai pirmieji turėtų būti perstatomi.

Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidento patarėja Jolita Gumaniukienė teigia, kad nei valstybė, nei savivaldybė negali priimti sprendimų už namo bendraturčius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

konservatorių CHUNTA baigia g r i a u t i paminklus,

tad pradės griauti gyv. NAMUS, -- daro tai, ką moka geriausiai.

Ko tik

nepadarys,kad bustas brangtu,o zmones skestu skolose! Nors,tylinciu - kodel neisnaudoti!?

siaubas

ne renovuokite ir gyventojai tegu moka po 20000 ar 30000 tai ar jusu smegenis bent kie dar dirba tokius pinigus uz renovacija moketi gal jums jau ne viskas galvoje organizatoriai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS