Kaimo turizmo sodybos: situacija blogesnė nei pirmojo karantino metu | Diena.lt

KAIMO TURIZMO SODYBOS: SITUACIJA BLOGESNĖ NEI PIRMOJO KARANTINO METU

Lietuvos kaimo turizmo asociacijos (LKTA) prezidentė Agnė Vaitkuvienė pažymi, kad dėl judėjimo tarp savivaldybių ribojimo kaimo sodybos negali ne tik priimti žmonių saviizoliacijai, bet ir išnaudoti savo potencialo leidžiant apsistoti vienos šeimos nariams.

„Dabar yra kur kas blogiau (nei per pirmąjį karantiną – ELTA) dėl apribojimo vykti į kitą savivaldybę. Nes kaimo turizmo sodybos dažniausiai yra rajonuose, miškuose, ne didžiųjų miestų savivaldybėse. O mūsų pagrindiniai klientai yra iš didžiųjų miestų, todėl tas judėjimo ribojimas labai trukdo atvykti žmonėms ilsėtis.

Jie negali net saviizoliacijai atvykti. Mes vis prašome Vyriausybės, kad bent jau viena šeima apsistoti atskirai viename namelyje galėtų atvykti“, – „LRT Radijui“ šeštadienį sakė A. Vaitkuvienė.

Ji pažymėjo, kad Vyriausybė kol kas nepateikė informacijos apie tai, kada būtų galima tikėtis švelnesnių karantino ribojimų taikymo sodyboms.

„Kol kas skirtingos Vyriausybės institucijos skirtingas datas nustato. Bet mes turime tokių švenčių, kurios numatytos balandžio mėnesį, tai dėl jų kol kas nėra aišku. Jeigu vis tik negalėsime (jų rengti – ELTA), jos bus perkeliamos į rudenį. Tuomet sezonas išsitęs į rudens mėnesius, kaip tai atsitiko pernai, ir buvo puikus spalis“, – sakė ji.

„Labai tikimės, kad bus darbingi metai,  (...) ir kad Vyriausybė palaipsniui didins žmonių šventėse skaičių“, – pridūrė A. Vaitkuvienė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tesinys

Kuriose sako vienu metu negali būti daugiau 40 žmonių ir tiesiog pasižiūrėkit kas į jas renkasi ir suprasit kokie nesuvokiami draudimai yra

Na ir prezidente LKTA

Sako jog situacija bloga bet ai koks skirtumas metai bus gerai kai pasižiūrėkit kiek kaimo turizmo sodybų parduodama ir kas iš tikrųjų darosi o ne pilnatis ir tokias nesąmones kalbėtų bus geri metai tai spalį bus švenčių gal iš vis bus griežti šios valdžios reikalavimai šventėms ir panasiai ir reikes verslą pertvarkyti iš esmės. O šiuo metu niekas net į artimas prie didmiesčiu esančias sodybas nevažiuoja nes net pirties ar kubilo vienas žmogus negali užsisakyti, tai tiesiog geriau važiuoja “higienos sumetimais” į viešas pirtis kuriose srautas sako v

SUSIJUSIOS NAUJIENOS