Kainos Baltijos valstybėse lapkritį nesumažėjo tik Lietuvoje | Diena.lt

KAINOS BALTIJOS VALSTYBĖSE LAPKRITĮ NESUMAŽĖJO TIK LIETUVOJE

  • 2

Lapkritį Latvijoje ir Estijoje užfiksuota defliacija. Lietuvos vartotojų kainų indeksas per mėnesį nepakito.

Nacionalinių statistikos žinybų duomenimis, Latvijos vartotojų kainų indeksas praėjusį mėnesį smuko 0,3 proc., Estijos - 0,8 procento.

Per metus vartojimo kainos Baltijos valstybėse nukrito tik Estijoje - 0,6 procento.

12-os mėnesių infliacija Latvijoje - 0,9 procento.

Lietuvoje Lapkritį - nulinė mėnesio infliacija

Lietuvoje lapkričio mėnesį užfiksuota nulinė mėnesio infliacija. Prieš tai du mėnesius šalyje buvo fiksuojamas vartojimo prekių ir paslaugų kainų augimas.

Lietuvos statistikos departamentas pranešė, kad metinė (lapkritį, palyginti su 2013 metų lapkričio mėnesiu) infliacija buvo 0,2 proc., o vidutinė metinė infliacija taip pat siekė 0,2 procento.

Statistikai prognozavo, kad lapkričio mėnesį Lietuvoje bus užfiksuota nulinė suderinta mėnesio infliacija, 0,4 proc. suderinta metinė infliacija ir 0,3 proc. suderinta vidutinė metinė infliacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

lietus Lietuvoj

Kainos Lietuvoje ne tik kad nemažėja, bet dar ir kyla. Labai mėgstamas kainų kėlimas yra slapčia, neviešinant, o tik pateikiant kainų etiketę su didesne kaina. Tai tikras lietuviškas metodas

cia

cia gera valdzia kuri rupinasi zmonemis kiek tik isgali stengiasi kad pensininkai kuo greiciau ir be skausmo paliktu mus ir iskeliautu nes cia lietuva cia lietus lija

SUSIJUSIOS NAUJIENOS