Kainų pasiutpolkė įsisuko ir į statybas | Diena.lt

KAINŲ PASIUTPOLKĖ ĮSISUKO IR Į STATYBAS

  • 4

Nors skamba keistai, bet pastatyti namą šiandien nėra taip paprasta. Viena iš priežasčių – kainos, praneša LNK žinių tarnyba.

Statybinės medžiagos brangsta kartais ir jau tampa neprognozuojamos.

„Statybinių medžiagų kainos šiandien tikrai fiksuoja savo aukščiausią rodiklį“, – sako Lietuvos statybininkų asociacijos vadovas Dalius Gedgaudas.

Statybininkų asociacijos duomenimis, nuo 2020 metų lapkričio iki 2021 metų lapkričio medžiagos pabrango 45 proc. Brango viskas.

„Labiausiai, beveik dvigubai, brango polisterolas. Dar labai brango plastikas, plėvelės, vamzdžiai ir metalai“, – pasakojo „Dauniškio prekybos“ direktoriaus pavaduotojas Dalius Širvys.

Statybinių medžiagų kainos šiandien tikrai fiksuoja savo aukščiausią rodiklį.

Prošvaisčių statybininkams mažai ir 2022-aisiais.

„Energetiniai resursai brangsta ir yra didelė tikimybė, kad ir 2022 m. matysime gal ne tokį šuoliuojantį kainų augimą, bet jis bus. Manau, kad statybinių medžiagų kaina gali pabrangti 10-20 procentų“, –  teigė D.Gedvilas.

Anot prekiautojų, žinodami, kad ateityje statybinės medžiagos dar brangs, kai kurie jomis apsirūpina dabar.

„Kai kurių medžiagų dabar tiesiog nėra“, –  tvirtino D.Širvys.

Nors medžiagų kainos muša rekordus, net ir pabrangusių medžiagų įsigyti neįmanoma, nes pristatymas vėluoja.

Statybų bendrovės atsisako užsakymų arba juos vėlina. Dalis dėl sukilusių kainų bando derėtis su užsakovais, kad šie kompensuotų nuostolius.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Statybininkams

Tai jau itariu kad neužilgo varysim iki seimo vel langus baladoti. 2008-2022?:)

Kainų "reguliavimo' tarnyba

Nieko baisaus. O kada ji buvo neįsisukus? Iškėlėm NT iki Niujorko didybės, ir dar didinam kainas. O ką? Juk negyvensit visą gyvenimą su tėvais, seneliais, vistiek ryšities kažkada atsiskirti, va jums ir paruošėm naujametinę dovanėlę "didinam kainas". Sakot pirkėjų mažai naujiems butams?Taip ir yra. Na ir kas? Mums pinigų užteks bent jau už liaupsinantį straipsnį susimokėti.

Butai brangs

Negazdinkite mes lietuviai visko matem Vistiek butus pirksime
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS