Keičiasi PVM deklaravimo ir sumokėjimo terminai | Diena.lt

KEIČIASI PVM DEKLARAVIMO IR SUMOKĖJIMO TERMINAI

Nuo pirmadienio apie 40 tūkst. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokėtojų (juridinių asmenų) jiems pageidaujant galės pasikeisti PVM deklaravimo ir sumokėjimo terminus.

„Tie juridiniai asmenys, kurie PVM deklaruodavo ir mokėdavo kas kalendorinį mėnesį, nuo šiol turės teisę pateikti prašymą pailginti šį laikotarpį iki kalendorinio ketvirčio, jeigu jų ekonominės veiklos pajamos per praėjusius metus neviršijo 300 tūkst. eurų“, – pranešime anksčiau cituota VMI Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė.

Pasak jos, tokiu būdu siekiama geriau prisitaikyti prie smulkių įmonių poreikių, kurioms, kaip teigiama, neretai kyla finansinių problemų dėl to, kad jos privalo PVM sumokėti anksčiau, nei su jomis atsiskaito tiekėjai.

VMI atkreipia dėmesį, kad juridiniai asmenys prašymą pakeisti šio mokesčio deklaravimo ir mokėjimo terminą turi pateikti ne vėliau kaip 8 darbo dienos iki prašomo PVM mokestinio laikotarpio taikymo pradžios. Naujai įsteigti PVM mokėtojai – ne vėliau kaip iki kito mėnesio, einančio po įregistravimo PVM mokėtoju, 10 dienos. Tuo metu daliai įmonių, PVM mokėtojų, kurios iki šiol mokestį deklaruodavo ir mokėdavo kas pusmetį, nuo šių metų liepos 1 dienos ketvirčio terminas bus pritaikytas automatiškai, prašymo joms teikti nereikia.

Fiziniams asmenims nei PVM deklaravimo, nei sumokėjimo terminas nesikeičia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS