Kinijoje – išskirtinis dėmesys lietuviškiems sūreliams | Diena.lt

KINIJOJE – IŠSKIRTINIS DĖMESYS LIETUVIŠKIEMS SŪRELIAMS

  • 12

Šanchajuje vykstančioje Kinijos importo parodoje Lietuvos paviljonas atsidūrė dėmesio centre – lankydama mūsų šalies verslo delegaciją Prezidentė Dalia Grybauskaitė davė išskirtinį interviu nacionalinės Kinijos televizijos CCTV verslo kanalui, kuriame gyrė lietuviškų gaminių kokybę ir išskirtinumą.

Reportažą apie lietuviškus maisto produktus, tekstilės ir kitus gaminius pamatė šimtai milijonų šios didžiulės rinkos vartotojų.

Vienu svarbiausiu nacionalinės Kinijos televizijos reportažo akcentu tapo „Pieno žvaigždžių“ atvežti glaistyti sūreliai „Miau“, kuriuos bendrovė sukūrė specialiai Kinijos rinkai, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

Kinijoje Lietuvos vadovė lankėsi šios valstybės Prezidento Xi Jinpingo kvietimu. Parodoje dalyvaujantys Lietuvos verslo delegacijos atstovai itin palankiai įvertino D. Grybauskaitės indėlį garsinant Lietuvos pramonę ir plėtojant užsienio prekybos ryšius su Kinija – šios šalies kultūroje aukščiausių valstybės vadovų dėmesys verslui yra labai vertinamas.   

Ši valstybė kelia itin aukštus reikalavimus prekių kokybei – būtent tokius pieno produktus mes gaminame.

Pasak parodoje dalyvaujančio „Pieno žvaigždžių“ eksporto direktoriaus Azijos šalyse Gintauto Žigučio, Kinija yra viena sparčiausiai augančių ekonomikų visame pasaulyje, o šalies vartojimas auga dideliais tempais.

„Atsiverianti ir auganti Kinijos rinka mums yra labai svarbi. Ši valstybė kelia itin aukštus reikalavimus prekių kokybei – būtent tokius pieno produktus mes gaminame, kuriuos siūlysime Kinijos vartotojams“, – sakė G. Žigutis.

Pasak jo, specialiai Kinijos rinkai buvo sukurtas prekės ženklas „Miau“ – juo pažymėti glaistyti sūreliai dabar pristatomi Šanchajaus parodoje. Jis tikisi, kad netrukus glaistyti sūreliai „Miau“ pasirodys ir Kinijos prekybos tinkluose, kadangi ragautojai teigiamai įvertino jų skonį.

„Kinijoje konkurencija tarp eksportuotojų didžiulė – iš Naujosios Zelandijos bei Europos Sąjungos daug importuojama pramoninių pieno gaminių tolimesniam perdirbimui. Mūsų strategija – eiti į šią rinką su aukštos pridėtinės vertės prekės ženklais ir galutiniais produktais“, – sakė G.Žigutis.

Šanchajaus parodoje „Pieno žvaigždės“ taip pat pristatė mocarelos tipo tarkuotą sūrį, baltymais praturtintą graikiško tipo jogurtą, sūrio užkandžius. 

Kinijos importo paroda susilaukė didelio dalyvių ir lankytojų susidomėjimo – joje dalyvauja 2800 įmonių iš 130 valstybių. Ji surengta Kinijai paskelbus apie savo rinkos atvirumo politiką užsienio šalių importui. Kinija ieško aukštos kokybės produktų ir per 5 metus ketina importuoti prekių ir paslaugų už 10 trilijonų JAV dolerių.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Uz pigiai kinieciai viska paims.

Anonimas

KGB sliundra.

Parsidavė Dalytė

Kinijoj dėmesys sūreliams? O kas akis užmerkė į faktą, kad XI J yra didžiausias pasaulio banditas po Stalino ir Hitlerio mirties? Daugiau žmonių, kaip Lietuvoj gyvena, po Antrojo pasaulinio karo nužudė ir dar daugiau nukankino. Dabar uigurus žudo po daugiau kaip 100 žmonių kasdien. Sūreliai? Lietuviški? :( Mralė kur?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS