Kitąmet Ignalinos rajono gyventojams nebus kompensuojama dalis elektros kainos | Diena.lt

KITĄMET IGNALINOS RAJONO GYVENTOJAMS NEBUS KOMPENSUOJAMA DALIS ELEKTROS KAINOS

Kitąmet Ignalinos, Visagino ir Zarasų savivaldybių gyventojams nebus kompensuojama 10 proc. mokamos kainos už elektros energiją. Taip antradienį nusprendė Seimas.

Kaip teigė kompensacijų pasiūlymo rengėjai Gintautas Kindurys ir Algimantas Dumbrava, Vyriausybė 2015 metais taikė 20 proc., o 2016-2020 metais – 10 proc. mažesnį elektros energijos tarifą Ignalinos AE regiono gyventojams.

Anot finansų ministrės Gintarės Skaistės, kompensacijų mechanizmą planuojama realizuoti skatinant investicijas.

„Energetikos ministerija yra parengusi priemones saulės jėgainių Visagine įrengimo projektui, kuris, gavus Europos Komisijos pritarimą, galėtų būti finansuojamas iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės lėšų. Įgyvendinus šią priemonę sumažėtų Ignalinos rajono gyventojų sąskaitos už elektrą“, – Seime sakė ministrė.

Anot rengėjų, Zarasų ir Ignalinos rajonų savivaldybės patenka į aukščiausio nedarbo teritorijas Lietuvoje. Gyventojų skaičius nuolat mažėja, o tai ženkliai mažina regiono investicinį patrauklumą ir reikalauja kompensacinių priemonių. Pasak jų, elektros energijos lengvatinio tarifo išsaugojimas regione prisidėtų prie regiono patrauklumo investuotojams, stiprintų regiono gyventojų pasitikėjimą.

Iš viršplaninių valstybės biudžeto įplaukų iš akcizo už alkoholinius gėrimus bei apdorotą tabaką buvo siūloma kompensacijoms skirti 1 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS