Kodėl mokestis už šiukšles skaičiuojamas pagal plotą? | Diena.lt

KODĖL MOKESTIS UŽ ŠIUKŠLES SKAIČIUOJAMAS PAGAL PLOTĄ?

Negalima nustatyti, kiek asmenų gyvena bute, todėl mokestis už šiukšles skaičiuojamas pagal gyvenamąjį plotą, nors tai ir nėra labai teisinga. Taip sako Lietuvos būsto rūmų prezidentas Juozas Antanaitis.

LRT Radijo klausytoja domisi, kodėl mokestis už šiukšles skaičiuojamas pagal gyvenamosios vietos plotą, o ne bute gyvenančių asmenų skaičių.

„Kada ateis laikas, kai už šiukšlės mokėsime nuo žmogaus? Gyvenu viena, turiu nemažą butą. Moku daugiausiai. Tie, kurie gyvena kaimynystėje po kelis, moka mažiausiai. Tai dabar pasakykite, kas šiukšlina? Žmogus ar kvadratas?“ – piktinasi LRT Radijo klausytoja.

Lietuvos būsto rūmų prezidentas J. Antanaitis sako, kad daugelis žmonių to nesupranta.

„Yra paprasta priežastis: kai panaikinome privalomąją gyventojų registraciją, kurią buvo įvedę KGB, sekdami kiekvieną mūsų žingsnį, ir įvedėme deklaravimą, niekada ir niekaip nesužinosime, kokiame bute ir kiek žmonių gyvena“, – aiškina J. Antanaitis.

Todėl, Lietuvos būsto rūmų prezidento teigimu, pagrindinis dėmuo, kuriuo galima naudotis, yra gyvenamosios vietos plotas.

„Iš tikro tai nėra labai teisinga, nes kai kuriose šalyse žmonės moka nuo įdėto kilogramo. Prieš įdedant šiukšles, automatas pasveria ir nustato, kiek žmogus įdėjo, tačiau šiandien Lietuvoje kitos išeities nėra“, – tikina pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Šventas Petras

P.Antanaitis,prie ko čia KGB ? gal čia Kremliaus ranka arba Putinas Jums į smegenis šiukšlina ?,Savivaldibese visi deklaruoja savo gyvenamą vietą, tai ir skaičiokit nuo gyventojų skaičiaus.Užkniso jūsų įstatimai ir jų keitymo dažnumas,biurokratų pusė dirbančių žmonių kiekio,o pusė visų šukšlių, tai Jusų įstatymų poperiai., Tegul buna prakeikta ta jūsų eropos sajunga ir jus kartų. tegul givuoja draugistė su kaiminais.

tikras Lietuvis

Tai galima suprast ,kaip genocida,kurį vykdo korumpuoti valdžiažmogiai'jū vieta sibiras- Gal ir anksčiau tokius vežė (tik gaila ,kad per tokius nuketėjo ir nekalti). Tik kapitalizmas ir liberalizmas= fašizmas rinkliava už kvadratus jo prabžia ,štai ko siekia korumpuoti kapitalistai .

Morkus

Dar viena savivalė kai už nušienautą teritoriją mokestis imamas pagal buto plotą. Ir tai daro "Kauno švara ".Nuo buto ploto galima skaičiuoti tik už sienų ir stogo remontą. Visa kita mokestis butui, nesvarbu kiek ten gyvena žmonių. Kažko tuo klausimu nutylo Matijošaitis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS