Kodėl verta pirkti butą senos statybos name? | Diena.lt

KODĖL VERTA PIRKTI BUTĄ SENOS STATYBOS NAME?

  • 4

Rinktis senos statybos remontuotiną būstą ir viską susitvarkyti pačiam, ar visgi pasirinkti butą ką tik pastatytame name? Tokią dilemą tenka spręsti daugeliui būsto ieškančių pirkėjų.

Nekilnojamojo turto ekspertai pateikia 5 priežastis, kodėl verta pirkti butą senos statybos name, ir kviečia pasvarstyti, ar toks butas būtų tinkamas.

Senos statybos butai pigesni

Vienas pagrindinių privalumų pirkti butą senos statybos name yra jo kaina. Butai, kuriems reikia kapitalinio remonto, yra pigesni.

„Remontuotinas būstas turėtų kainuoti maždaug 20–25 proc. pigiau, nes tą sumą reikėtų skirti butui remontuoti. Dėl butų senos statybos name dažniau galima derėtis su pardavėju, kitaip, nei perkant naujos statybos name. Žinoma, jei reikia atlikti stogo remontą, keisti vamzdynus ir atlikti kitus panašius darbus, tikėtina, kad nusiderėti galima dar daugiau”, – teigia Ieva Basokė, nekilnojamojo turto skelbimų portalo Domoplius.lt vadovė.

Ji pataria apie 5 proc. numatytų lėšų pasilikti neplanuotoms išlaidoms, nes tokių visuomet būna. Suplanuoti viską nuo A iki Z neįmanoma.

Viską galite atlikti patys

Pigiau kainuojantį senos statybos butą, tikėtina, greičiau nusipirksite savo lėšomis ir tuomet palengva patys galėsite atlikti remontą.

„Reikės darbščių rankų ir daug žinių, galbūt net draugų pagalbos, tačiau patiems atlikti remontą tikrai realu. Verta pabrėžti, kad šiuo atveju negalima pervertinti savo galimybių. Pavyzdžiui, jei nežinote, kaip išvedžioti elektrą, geriausia tai patikėti ekspertams ir nerizikuoti savo gyvybe“, – sako I. Basokė.

Jos teigimu, šiais laikais jauni žmonės mėgsta sukurti baldus iš palečių, spintas sukonstruoti be durų, tik su kabyklomis, netinkuoti sienų ar lubų ir pan. Pasitelkus fantaziją, galima sukurti modernų būstą, kurį įrengti kainuos kur kas mažiau nei naujai įrengtas butas.

Lengviau griauti sienas ir susikurti savo erdves

Kitaip nei naujos statybos bute, kur erdvės išplanuotos, viskas įrengta naujai ir jau nebesinori nieko keisti, senos statybos bute negaila išgriauti ir vieną kitą sieną. Čia galima susikurti tokį erdvių išplanavimą, koks patinka.

„Atliekant kapitalinį remontą, galime pervedžioti ir vamzdynus, keisti visas erdves. Puikiai žinodami, ko norite, ir pakeitę išplanavimą lengvai sukursite ir naujojo būsto dizainą“, – sako I. Basokė.

Pasirinkti namą su istorija ir charakteriu

Ne visi senos statybos objektai yra vertingi, tačiau dažnai minėto būsto pirkėjas ieško namo su istorija.

Kartais pirkėjus vilioja tai, kad name gyveno koks garsus rašytojas ar poetas ar tas namas buvo žymaus architekto projektuotas. Būstai tokiuose namuose turi unikalią istoriją ir dvasią, charakterį, kuris dažnai patinka būsimiems gyventojams.

Suremontavus galima parduoti brangiau

Domoplius.lt vadovė teigia, kad jei turite laisvų pinigų ir tikite, kad galite nusipirkti ir įrengti pigiau nei rinkos kaina, tuomet rimtai pasvarstykite.

„Kai kuriems žmonėms buto pirkimas, remontas ir pardavimas yra pajamų šaltinis. Jie perka senus restauruotinus butus, juos paverčia kokybišku gyvenamuoju plotu ir parduoda tokius, kuriuose norisi iš karto gyventi. Tačiau net ir tie, kurie jau yra minėtos srities profesionalai, ne visada parduoda butą, užsitikrindami garantuotą pelną. Pasirinkę buto perpardavimo kelią, turite būti pasiruošę, kad pajamos nebus greitos ir nėra garantijos, kad kiekvieną kartą uždirbsite“, – teigia I. Basokė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ruta

Beje, pirkdami butą būtinai pasiteiraukite apie langus, lauko duris, vėdinimo sistemą bei garso izoliaciją. Visa tai susiję tiek su saugumu, tiek su gyvenimo kokybe. Garso laidumas – kone sunkiausiai sprendžiama problema. O norintiems pasimti paskolą siūlau pasinaudoti nemokamu puslapiu https://www.vesusfinansai.lt/busto-paskolos-skaiciuokle, kur mes padėsime jums išsirinkti geriausią paskolą.

Senas būstas

Čia matyt žurnalistas-studentas savo kursinį parašė

Anonimas

kas yra Basokė? :))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS