Konservatorė siūlo griežtinti atlyginimų nurodymą darbo skelbimuose | Diena.lt

KONSERVATORĖ SIŪLO GRIEŽTINTI ATLYGINIMŲ NURODYMĄ DARBO SKELBIMUOSE

Konservatorė Gintarė Skaistė siūlo, kad darbo skelbimuose nurodant siūlomo atlyginimo dydį jo viršutinė ir apatinė riba negalėtų būti didesnė kaip 30 procentų.

Pasak jos, nustačius tokią siūlomo atlygio intervalo ribą darbo skelbimuose pateikiama informacija būtų tikslesnė ir labiau atspindėtų žmonių poreikius gauti adekvačią informaciją apie būsimą darbo užmokestį.

„Matydamas, koks gali būti atlyginimas darbuotojas apsispręstų, ar jam verta rašyti motyvacinius laiškus, gyvenimo aprašymą, dalyvauti pokalbiuose. Apsispręstų, ar ta darbo vieta apskritai gali būti įdomi“, – BNS tvirtino G. Skaistė.

Jos duomenimis, mažiau negu pusė darbdavių nurodo konkretų siūlomą darbo užmokestį, kiti – tik intervalą, kurio diapazonas labai platus.

„Buvo skelbimų kur apatinė intervalo riba yra daugiau nei 10 kartų mažesnė nei viršutinė. Pavyzdžiui, nuo 700 iki 10 tūkst. eurų. Tokia informacija darbo ieškančiam gyventojui nėra nei tiksli, nei naudinga“, – aiškino parlamentarė.

Darbo kodekso nuostata, kuri įpareigoja darbo skelbime nurodyti informaciją apie siūlomo atlyginimo dydį ar jo intervalą įsigaliojo nuo šių metų liepos pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

našlė

tarp vienišų ir našlių yra skirtumas našliai turi rūpintis a a vyro ar žmonos kapu o vieniši jiems to nereikia daryti užtat našliai ir pensiją gauna o be to ir ta pensija vargana tik 21 eurai

Cha

Verčiau pasiūlytų jaunatviškiems darbdaviams tiesiai šviesiai nurodyti: Vyresni nei keturiasdešimties metų darbuotojai mums per seni! Kad ieškantys darbo "seniai" be reikalo laiko negaištų ir nervų nesigadintų. Ir dar galėtų pasiūlyti užuot didinus pensinį amžių jį mažintį pagal darbdavių reikalavimus amžiui.

Oligarchui

Kokių sugebėjimų? Apeiti įstatymus, kažkuo pasinaudoti ar kažką suklaidinti, apgauti? Apgailėtini sugebėjimai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS